Siyasi malzeme haline gelen Şanlıurfaspor

TAKİP ET

Şanlıurfaspor, sürekli şov yapmak isteyen kişilerin siyasi malzeme olarak kullandığı ancak başarısız olunca kendisinden hiç bahsedilmeyen bir takım haline geldi.

Murat Doğan / Şanlıurfa'da kendi reklamını yapmak ve isteyen ve kendini topluma kanıtlamaya çalışan kişilerin ilk uğradığı yer Şanlıurfaspor oluyor. Kendini kanıtlamak isteyen kişilerin başarıya çıkan basamak olarak kullandığı Şanlıurfaspor, başarısız olduğunda ve desteğe ihtiyacı olduğunda ise sahipsiz kalıyor.

 

Siyasilerin malzemesi haline gelen takım

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Şanlıurfaspor, bugüne kadar siyasilerin malzemesi haline geldi. Başarıya çıkmak isteyen kişilerin araç olarak kullandığı Şanlıurfaspor, billboard olup birçok kişinin reklam aracı haline gelmiş durumda. 



Verilen sözler yerine getirilmedi mi?

Üzerinde siyaset yapılan Şanlıurfaspor, birçok kez sıkıntılı duruma düşmüş, bu sıkıntılı dönemde ise adeta sahipsiz kalan bir takım haline geldi. Taraftarların sürekli tepkisi ise siyasiler tarafından takım için verilen sözlerin yerine getirilmemesi oldu. Ligde daha iyi bir yere gelmek için mücadele eden Şanlıurfaspor her geçen gün başarısızlığa doğru geriledi, yüzüp yüzüp kuyruğa geldiği Play-Off'tan çıkamadı. Şanlıurfaspor'un başarısızlığının temel nedeni ise maddi imkansızlık ve verilen sözlerin tutulmadığı söylemleri oldu. 



Sonunda hacizlik oldu

Sezon başından beri zorluklarla mücadele eden Şanlıurfaspor, sürekli maddi imkansızlıklarla karşı karşıya kalırken, en son hacizlik oldu. 



Takımın yaptığı kampın borcunu ödemediği gerekçesiyle Şanlıurfaspor tesislerindeki malzemeler haczedilerek götürüldü. 

Menfaat aracı olarak kullanılan Şanlıurfaspor'da takım ruhu adeta bitme noktasına geldi. Menfaat malzemesi olarak kullanılan Şanlıurfaspor'da eğlence yerine sürekli stres oluştu. 



'Seçim öncesi atkı takanlar nerede?'

Şanlıurfaspor'un içine düştüğü durumun nedenini, siyasiler tarafından verilen sözlerin tutulmaması olduğunu belirleyen taraftar, seçimden önce birçok siyasinin Şanlıurfaspor atkısı takarak takıma destek mesajları veren kişilerin zor dönemde ise takımın elinden tutmadıklarını ifade ettiler. 

Maddi imkansızlıklarla mücadele eden Şanlıurfaspor'un hacizlik olmasına rağmen takımın atkısını takan kişiler bulunmazken, kulübün kongreye gitme kararının alınmasının ardından sadece Büyükşehir ve üç merkez ilçe belediyeler tarafından bir kısım maddi destekte bulunuldu. 



2 yıl önce de takım küme düşmüştü

Şanlıurfaspor, 2 yıl önce de siyasi malzeme olarak kullanıldı. Bu durumda 2 yıl önce 1. Ligde bulunan Şanlıurfaspor, maddi imkansızlıklardan dolayı 2. Lige geriledi. Şanlıurfaspor'un küme düşmesi sonucu da destek gelmeyince tepkiler artmıştı. 

Şanlıurfaspor haberler son dakika tff 2.lİg tff 2.beyaz