Siyasilere küsen mahalle!

TAKİP ET

Yerel seçim sürecinde çalışmalarını sürdüren belediye başkan adayları, ve milletvekilleri kırsal mahalleleri ziyaret ederken, Ulucanlar Kırsal Mahallesi bu ziyaretlerden mahrum bir şekilde sorunlarıyla yaşamaya devam ediyor.

31 Mart Yerel Seçimler için belediye başkan adayları, vatandaşları ziyaret ederek sıkmadık el bırakmayacaklarını belirtiyorlar. Sadece merkez mahalleleri değil, kırsal mahallelere de uğrayan adaylar, seçmenlerden destek istiyor. Ancak Belediye Başkan adaylarının ziyaretlerinden mahrum kalan mahalleler de bulunuyor. Eyyübiye ilçesine bağlı Ulucanlar Kırsal Mahallesi de bu ziyaretlerden mahrum kalan mahallelerden biri.

'Buradaki sorunlar ağır geldiği için mahalleye uğrayan yok'

Daha önceki seçimlerde destek almak için gelen siyasilerin mahallenin sorunlarının çözümü için söz verdiklerini ancak bir türlü sorunların çözülemediğini belirten mahalleliler, bu seçim sürecinde ise hiçbir siyasinin uğramadığını ifade ettiler. Adayların mahalleye uğramadığının nedeni ise mahallelilere göre sorunların onlara ağır gelmesi ve çözümünün artık inandırıcı olmadığı olarak görülüyor.



Siyasiler yoldan geçemez korkusuyla gelmiyorlar

Mahallenin başta alt ve üst yapısında büyük problemlerin yanı sıra yetersiz okul, yapımı yarıda duran cami temeli, su sorunu, kanalizasyon sorunları gibi problemler yer alırken, en fazla sorun yaşanan alanlardan biri de yol olarak görülüyor. Yazın tozdan, kışın da çamurdan geçilmesi imkansız olan mahalle yolu bir yönüyle Afrika Kıtasını andırıyor.

Servisler öğrencileri almaya gelemiyor

Ulucanlar Mahallesine bağlı Karagöz Mezrası sorunlarını gazetemize ileten Cuma Orak, "120 öğrenci var. Bu öğrencilerin bir kısmı taşımalı olarak eğitim alıyorlar. Mahallemizin yolu bozulduğu için öğrencileri almaya gelen servisler de artık gelmiyor. Kaza riski bahane edilerek buraya servis hizmeti verilmiyor. Caminin temeli atıldı fakat şu anda yapımı durdu. Alt yapı kanalizasyon sistemi yok. Yol, su yok halimiz perişan. Köyde bir taziye evi var o da yeterli değil ihtiyaca cevap veremiyor. Yani varlık dünyasında yokluk içinde gibiyiz." dedi.

'Bütün kurum yetkilileri ve siyasiler bu durumu biliyor'

Bütün kurum yetkililerin ve siyasilerin bu sorunları bildiklerini söyleyen Cuma Orak, "Bu sorunları resimlerle kurum yetkililerine ilettik. Resmi kurum ve amirler her şeyi biliyor fakat halen bir şey yapan yok.  Vatandaşlar çamur nedeniyle evlere giremiyor. Sokaklarımızda parke taşımız bile yok. Bazı milletvekilleri, belediye başkanı geldi, bu yolun yapılması için söz verdiler ama hiçbiri devamını getirmedi. Aileler öğrencilerini okula gönderemiyor. Aynı yolu mahallemizde bulunan öğretmenler de kullanmak zorunda. Bunlar da büyük zorluklarla ulaşımı sağlıyor." diye konuştu.

Olası bir durumda ambulansın mahalleye gelmekte zorlanacağının altını çizen Orak, "Ulaşım sorunu sadece yol olarak değil, telefon hatlarının da zor çekim yaptığı bir mahalle. Mahallemizde olası ciddi bir sağlık sorununda ambulansın kullanabileceği bir yol olmadığı için endişeliyiz. Sağlık Ocağı zaten yok. Mahallemize hizmet gelmesi açısından defalarca müracaatta bulunduk fakat ne yazık ki hiçkimse gelmedi. Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Mahalleliler olarak tek beklentimiz yapılan haberin ses getirmesi ve mahallemize hizmet getirebilecek birimlerin uyandırılması. Alt ve üst yapıların bir an önce tamamlanarak hak ettiğimiz hizmeti istiyoruz." ifadelerini kullandı.