Siyasilerin yapamadığını Vali Erin yaptı

TAKİP ET

Bir türlü yapımı tamamlanamayan Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı için Vali Erin yeni tarih verdi. Sürekli tarih verilen kavşağın ne zaman biteceği merak konusu oldu.

Kentin siyasi liderleri ve belediye başkanları tarafından ne zaman bitireceği tarihleri verildiyse de belirtilen tarihlerde Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı bitirilmeyince şehrin kanayan yarası haline geldi. Vatandaşlar sabah saatlerinde ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğunun yaşandığı kavşağın artık bitirilmesini istiyor.

Vali Erin, Çevik Kuvvet Kavşağı için tarih verdi
Vali Abdullah Erin, geçtiğimiz günlerde Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile
Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı son durumu hakkında görüşme yaptı. Vali Erin, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada kavşağın Haziran ayında bitebileceğine işaret etti.

Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüşen Vali Erin ve beraberindeki heyet, kentteki sorunları konuştu. Yapılan görüşmede Çevik Kuvvet Kavşağı, Kuzey Batı Çevre Yolu, ulaşım ve altyapı projelerinin görüşüldüğü kaydedilirken, ilk açıklama da Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'den geldi.  Eyyübiye'de ilk yıkımın gerçekleştiği Kültür ve Turizm Yolu Projesi açılışında konuşan Vali Erin, Çevik Kuvvet Kavşağı için de tarih verdi. Vali Erin, Haziran ayına kadar projenin tamamlanacağını belirtti. İşte, Vali Erin'in konuşması:  "Şanlıurfa, Cumhurbaşkanımızın 20 senedir en fazla üzerinde durduğu şehirlerin başında geliyor. Çok büyük hizmetler yapıldı. Şöyle bir geriye baktığımızda sadece karayolunda 6 buçuk milyarın üzerinde yerel bütçeden Şanlıurfa’mıza yapılan yollar var. Eksikliklerimiz de var, Çevik Kuvvet Kavşağı var. Bu sorunu Ankara’da Bakanımızla paylaştık. Kuzey Batı Çevre Yolu var. Temmuz’da bitireceğiz dediler. Zeynel Başkanımız, ‘Vatandaşımızın sabrı tükendi, daha erken bitirelim’ dedi. Sayın Bakanımız, 'Her şeyi yapacağız' dedi. İnşallah 2021’in ilk yarısında Çevik Kuvvet Kavşağının Kuzey Batı Yolunu da vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız.”