SMO'ya saldırı: 3 şehit; 18 yaralı

TAKİP ET

YPG/PKK'lı teröristlerin, Barış Pınarı Harekatı'na katılan Suriye Milli Ordusu (SMO) askerlerine düzenlediği bombalı intihar saldırısı sonucu 3 asker şehit oldu, 18 asker yaralandı.

Türkiye ile ABD arasında sağlanan ve teröristlerin 120 saat içinde bölgeden çekilmesi amacıyla harekata ara verilmesini öngören mutabakat, YPG/PKK tarafından ihlal ediliyor. Teröristler, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Tel Abyad kırsalında, cephe hattındaki pozisyonlarını koruyan SMO askerlerine, bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi.

 

Saldırıda SMO’dan 3 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı

Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında bulunan Rasulayn’da da güvenliği sağlamak için arama tarama faaliyeti yürüten SMO askerlerinden 8’i de tuzaklanan bir el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle yaralandı.

9 Ekim’de başlayan Barış Pınarı Harekatı'na katılan SMO’dan şu ana kadar 84 asker şehit oldu, 310 asker yaralandı. SMO askerlerinin harekatta kurtarılan yerleşimler ve yollardaki arama tarama faaliyetleri sürüyor.

 

smoya saldırı: 3 şehit; 18 yaralı ypg/pkk’lı teröristlerin barış pınarı harekatı’ türkiye ile abd arasında sağlanan ve teröristlerin ypg/pkk tarafından ihlal ediliyor