Son haftada oto lastikçilerde mesai yoğun oldu

TAKİP ET

Kış lastiği uygulamasına geçmek için tanınan süre dün itibariyle sona erdi. Hem can güvenliği açısından hem de ceza yazılmaması açısından sürücüler hazırlıklarını tamamlarken, oto lastikçilerde de son haftada yoğun mesai yaşandı.

Kış mevsiminin başlamasıyla kış lastiği zorunluluğu da başladı. Yol tutuşu ve ani fren sırasındaki mesafe dikkate alınarak uygulanan kış lastiği uygulaması için tanınan süre dün itibariyle sona erdi. Bu nedenle sürücüler de kış lastiği eksikliklerini tamamladı.

 

Fiyat yüksek olsa da zorunlu olarak taktırıyorlar

Özellikle yük ve yolcu taşıyan araçlarda en fazla denetlenen alanlardan biri kış lastiği oluyor. Öyle ki sürücüler kış lastiğinin fiyatının yüksek olduğunu belirtirken, hem can güvenliği açısından hem de ceza yazılmaması için taktırmak zorunda kalıyor.

 

Oto lastikçilerde yoğun mesai yaşandı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da sürücüler kış lastiklerinin değiştirme işini son haftaya bıraktı. Bu nedenle oto lastik tamircilerinde özellikle son haftada yoğunluk yaşandı. Bugünden itibaren kış lastiği zorunluluğu olan araçlarda henüz kış lastiği takılmamışsa 625 TL para cezası yazılacak.

 

Sürücüler kampanyalı ürünleri takip etti

Şanlıurfa'da hava şartları diğer illerdeki gibi fazla soğuk olmasa da yine de buzlanmaya karşı kış lastikleri zorunlu olarak görülüyor. Kış lastiği taktırmak zorunda olan sürücüler, daha uygun olması için lastiklerde başlayan kampanyaları dikkate aldı. Ancak oto lastikçiler, uygun olmasından çok bilinen markalı lastiklerin kullanılmasını önerdi.  

Abdulselam Yavuz / Urfa Değişim

kış lastiği zorunluluğu kış lastiği uygulaması haberler son dakika lastik değişimi