Sorumsuzluk yine engel oldu

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın imarının engelli erişimine uygun olmadığından dolayı sürekli tepki gösteren engellilere bir başka engeli ise sürücüler çıkarıyor. Engelli rampanın önüne aracın park edilmesinden dolayı tekerlekli sandalyedeki engelli kadın, kaldırımdan geçemedi.

Şanlıurfa'da engellilere yönelik oluşan sorunlar bir türlü çözülmüyor. Sokak ve caddelerde kaldırımların engelli erişimine uygun olmadığını belirten engelliler, sürekli tepki gösteriyor. Özellikle kurum binalarının girişinin engelli geçişe uygun olmadığını belirten engelliler, çoğu kez işlerini yapamadıklarını ifade ediyorlar.

Kaldırımların gelişigüzel yapılması, kaldırımların ortasında ağaç ve tabelaların bulunması tekerlekli sandalye kullanan engellilere engel çıkarmasının yanı sıra sürücülerin sorumluluk almayarak engelli rampalarının önünde araçlarını park etmeleri de ayrı bir engel oluşturuyor.







Araç engelli rampasında park edildi, engelli kadın geçemedi

Karaköprü ilçesine bağlı 35 metre caddesinde bulunan engelli rampasının önünde araç park edildi. Kaldırımda tekerlekli sandalyesiyle ilerlemeye çalışan engelli kadın, aracın engelli rampanın önünde durması nedeniyle geçemedi. Engelli kadın, vatandaşların yardımıyla kaldırımdan inerken, vatandaşlar da sorumluluk almayan sürücülere tepki gösterdi.

 

sorumsuzluk yine engel oldu Şanlıurfa ın imarının engelli erişimine uygun olmadığı engelli rampanın önüne aracın park edilmesi 35 metre caddesi