Sorunu konuşulurken bile elektrik kesildi

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın kangren sorunu haline gelen elektrik kesintileri, bir türlü bitmiyor. Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız tarafından elektrik sorunu konuşulduğu sırada bile kesinti yaşandı.

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, gazetecilerle bir araya gelerek 2019 yılı çalışmaları değerlendirdi. Başkan Yıldız, elektrik sorunu ile ilgili ifade ettiği açıklamasında, “Hepimizin bildiği gibi elektrik sorunu DEDAŞ’la kangren bir sorun haline gelmiş durumda. İl Başkanlığı görevine gelmeden önce de geldikten sonra da DEDAŞ’la ilgili şikayetlerimizi sürekli dile getirdik. Milletvekillerimiz ve bakanlarımız sadece Şanlıurfa’daki değil, bölgedeki bu sorunu Bakanlar Kuruluna kadar taşıdılar. Biz Enerji Bakanı ve DEDAŞ yetkililerini ziyaret ettiğimizde, bu sorunları direkt olarak aktardık. Enerji şirketi yöneticileri tutturmuş kayıp kaçak oranı yüksek diye. Gelin bakın kim kaçak elektrik kullanıyorsa onun enerjisini kesin. Tüm kenti ya da tüm bölgeyi kayıp kaçak oranıyla suçlayamayacaklarını belirttik.” dedi.  

 

‘Alt yapı 80’li yıllardan kalmış’

Alt yapının yükü kaldıramadığını söyleyen İl Başkanı Yıldız, “DEDAŞ yöneticileri, 2021 yılına kadar alt yapıyı güçlendireceklerini belirttiler. Şu andaki alt yapı mevcut ihtiyacı karşılayamayacak durumda. 80’li yıllardan kalan bir alt yapı ile elektrik hizmeti verilmeye çalışılıyor. O zamanki ile bu dönemdeki yoğunluğu göz önünde bulundurduğumuzda zaten bu yükü kaldırması mümkün değil. Bakanımıza bu konuyu ilettiğimizde vatandaşların artık bu rahatsızlıklarla karşı karşıya kalmamasını dile getirdik. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, MKYK üyelerimizle birlikte bu sorunun takipçisiyiz. Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’ün Ankara’daki ilk gündemi elektrik kesintileri oldu. Biz de önümüzdeki ayda toplantıya gitmeden önce bakanımızla bir görüşme talebimiz olacak, bu konuyu kendilerine ileteceğiz. Alt yapının da bitirilmesi durumunda artık bu dönemde elektrik kesintileriyle uğraşmamayı düşünüyoruz. Biz de DEDAŞ’ın bu davranışından rahatsızlık duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.  

 

‘Haksız yere yüksek fatura yazılıyorsa bize bildirsinler’

Yıldız, “Vatandaşlardan gelen diğer şikayet konusu da çoğunlukla yüksek fatura kesimleridir. Haksız yere elektrik faturalarının kesildiği ifade ediliyor. Yüksek fatura yazılan ve kendilerine haksızlık yapıldığını düşünen vatandaşlar buyursunlar, durumu bize iletsinler. Biz de konu ile ilgili şikayetimizi bakanlığa ileterek bu mağduriyetin takipçisi olalım.” şeklinde konuştu.



sorunu konuşulurken bile elektrik kesildi Şanlıurfa’nın kangren sorunu haline gelen elektrik kesintileri ak parti Şanlıurfa İl başkanı bahattin yıldız dedaŞ’la ilgili şikayetlerimizi sürekli dile getirdik