Sosyal mesafeyi hiçe saydılar; tehlikeyi unuttular

TAKİP ET

Koronavirüs tedbirleri kapsamında iki günlük sokağa çıkma yasağı açıklamasının ardından, vatandaşlar sokaklarda izdiham oluşturdu. Gıda ihtiyacını gidermek için marketlere akın eden vatandaşlar, sosyal mesafeyi de hiçe saydı.

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında çıkarılan yeni genelgeyle iki günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ancak sokağa çıkma yasağını duyan vatandaşlar kalan son iki saatte gıda ihtiyacını karşılamak için market ve fırınlara koştu.



30 büyükşehir ve Zonguldak’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından bu kentlerde meydana gelen izdiham Şanlıurfa’da da yaşandı. Yasak süresi boyunca gıda ihtiyacını karşılayan işyerlerinin açık olacağı belirtilmesine rağmen vatandaşlar yoğunluk oluşturmaya devam etti. Gıda ihtiyacını karşılamanın derdine düşen vatandaşlar sosyal mesafeyi hiçe saydı, koronavirüs salgınının oluşturduğu tehlikeyi unuttular.



Urfa Değişim

 

sosyal mesafeyi hiçe saydılar; tehlikeyi unuttular İçişleri bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında çıkarılan yeni genelgeyle iki günlük sokağa çıkma yasağı 30 büyükşehir ve zonguldak’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı