'Spor, koronavirüsüne karşı en etkin yoldur'

TAKİP ET

Kıck Boks Milli Takım Teknik Direktörü Murat Akaltun, katılmış olduğu özel bir okulda kariyer günleri kapsamındaki programda, koranavirüsü ile ilgili açıklamalarda bulunarak, salgına karşı en etkin yolun aktif olarak spor yapmak olduğunu söyledi.

Milli Takım Teknik Direktörü Murat Akaltun, Yaptığı açıklamada, “15 Dakika hit spor yaptığınızda vücut ısısı 37°C üzerine çıkıyor ve bu durumda virüsün etkisi kalmıyor. Adernal yükseldiği için tüm hormonlar sporda yükselir. Bu da bağışıklığı güçlendirir, güçlü bağışıklık sisteminde de virüse yer yoktur. Dolayısıyla hareket eden vücudun yani spor susatır ve sürekli su tüketimi için virüs emilerek mideye taşınır. Mide enzimleri de virüsü özetle dışarı atar. Spor yaparken kandaki ATP açılır, Adenozin yanında bir n.o.x mulkulu taşır. Nitroxidin ilk etkilediği yer akciğer ve bu hypertrophy de nefesi açar. Yani bırakın sebep olmasına tedavi bile eder. Korana virüsüne karşı en etkili yol spordur. Bütün halkımızı aktif spor yapmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

‘spor koronavirüsüne karşı en etkin yoldur’ kıck boks milli takım teknik direktörü murat akaltun 15 dakika hit spor yaptığınızda spor yaparken kandaki atp açılır