SSPE hastasına yine bakmadılar

TAKİP ET

SSPE hastası babası olan Hasan Kaplan, 8 yıldır SSPE olan oğlunu midesine takılan petin tıkanması şikayetiyle hastaneye götürdü. Ancak hastanede hiçbir şekilde hastaya bakılmadığını belirten baba Hasan Kaplan, oğlunun muayene ettirmeden geri götürdüğünü ifade etti.

Şanlıurfa'da sağlıkta yaşanan sorunlar devam ederken, SSPE haslarına bakılmadığı iddiaları sorunların daha fazla artmasına neden oluyor. SSPE olan çocuklarını hastaneye götüren aileler, hastalarına hiçbir şekilde bakılmadığını belirttiler. Bu duruma artık isyan eden SSPE yakınları, yetkililerin ellerini vicdanlarına koymalarını istiyorlar.

 

Hasan Kaplan: Doktor hastaya bakmadan çekip gitti

Oğlu 8 yıldır SSPE ile mücadele eden baba Hasan Kaplan, oğlunu midesine takılan petin tıkanması şikayetiyle Harran Üniversitesi Tıp Fakültesine götürdü. Ancak hastanede saatlerce bekletildiğini, hastanın muayene edilmediğini belirterek, doktorun hastayı görmesine rağmen gittiğini iddia etti. Hastanın yemek bile yiyemediğini sözlerine ekleyen Kaplan, çocuğunun saatlerce koridorda sedyede bekletildiğini ifade etti. Çocuğunu muayene ettiremeden geri götürmek zorunda kaldığını belirten SSPE hastası babası Hasan Kaplan, "Çocuğum 8 yıldır SSPE hastası. Hangi hastaneye gidiyorsak, saatlerce bekletiyorlar. Bu da yetmezmiş gibi çoğu zaman doktor bulamıyoruz. Sürekli bize zorluk çıkarıyorlar, hiç kimse elini vicdanına atmıyor. Hastaneler de bize bu zorluğu yaşatıyorsa derdimizi kime anlatacağız! Midesine pet takmışlar, bu pet 3 gündür tıkanmış durumda. Çocuğumu Harran Üniversitesi Tıp Fakültesine götürdüm. Doktoruyla kapıda karşılaştım, hastasını getirdiğimi söyledim. Doktor, hiçbir yanıt vermeden çekip gitti. Asistanının yanına gittiğimde sırada beklememizi belirtti. Ben de hastanın bekletmeye gelmeyeceğini ifade ettim. Yine reddedildik ve gidip sıramızı bekledik. Sıra bize geldiğinde sadece çocuğun tişörtünü kaldırıp baktılar. Uzman doktorun geleceğini belirterek dışarıda beklememizi ifade ettiler. 2 saat boyunca dışarıda bekletildik. Çocuğumun o kıvranmalarına artık dayanamadım, içeri girdim, yine azarladılar. Çocuğum 3 gündür hiçbir şey yiyemiyor. Çocuğumun öleceğini ifade ettim." dedi.



 



'Doktor ortada yok, saatlerce bekletildik ve hiçbir bilgi verilmedi'

Hastanede hiçbir şekilde bilgi verilmeden hastanın saatlerce koridorda sedye üzerinde bekletildiğini söyleyen Kaplan, "Doktorun ne zaman geleceğini sorduğumda, bazen uğradığı cevabını aldım. Ona gelip gelmeyeceği konusunda bilgi almak istedi. Ona göre bekleyeceğimi söyledim. Ardından Başhekimin yanına giderek durumu ifade ettim. Başhekim ise 'Belki başka hastalarla uğraşıyor' dedi. Sonuçta sadece hasta biz değiliz. Ona göre ne zaman geleceğini sordum. Yine bir cevap alamadım." diye konuştu.



 



'Hastanelerin denetlenmesi lazım'

Hastanelerde hiçbir şekilde SSPE hastalarına bakılmadığının altını çizen baba Kaplan, "Buradaki hastaneler hastalarımıza bakmıyor. Bu hastanelerin denetlenmesi lazım. Ya da bu hastalarımıza evde baksınlar. Çocuğum zaten kupkuru tahta gibi olmuş, hastaneye götüremiyoruz bir tarafa, bir de saatlerce koridorda sedyenin üzerinde bekletiliyor. Bir baba olarak artık çaresiz bir duruma düşmüşüm. Bir SSPE hastası saatlerce koridorda sıra bekletiliyor. Sıra geldiğinde ise bakılmıyor. Bize evde bakım hizmeti veren hemşirenin ilgilenmesi gerektiğini söylüyorlar. Hemşire evde bir müdahale edemiyor ki. Uzman doktor bir şey yapmıyor, hemşire nasıl yapsın! Neredeyse hemşireyi suçlayacaklar. Hastanede 3 saat bekletiliyor ama doktor yok. Bize cevapları, doktorun bazen buraya uğradığı oluyor. Doktor uğramazsa ne olacak, akşama kadar bekleyecek miyiz? 3 gündür zaten çocuk bir şey yememiş, elimizden kayıp gidiyor. Dudakları çatlamış, göbeği şişmiş. çocuğumu 4 saat hastanede dolaştırdım, kimse ilgilenmedi, tedavi olmadan geri döndüm." ifadelerini kullandı.  





 

İsa Çetinkaya: Sağlık Bakanlığına bağlı hiçbir hastane hastalarımıza bakmıyor

Şanlıurfa'da hastanelerin genelinde bu sıkıntılarının yaşandığını dile getiren Şanlıurfa SSPE Derneği Başkanı İsa Çetinkaya, "Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'daki hastaneler SSPE hastalarına bakmıyor diye basına görüşlerimizi belirttiğimizden beri artık hiçbir hastane hiçbir şekilde SSPE hastalarına bakmıyor. Hastalara bakmamak için türlü türlü bahaneler üretiyorlar, bizden adeta nefret ediyorlar." sözlerine yer verdi.   





Murat Doğan / Özel Haber