Stat hazır olmazsa maçlar 11 Nisan'da

TAKİP ET

Karaköprü Belediyespor 3.Lig'e çıktı çıkmasına ancak bu sefer de stat krizi patlak verdi. Öyle ki Spor Toto 3.Lig kurallarına göre mevcut stat Faruk Çelik Kompleksi maçları oynamak için uygun değil. Bundan dolayı Karaköprü Belediyespor'un 3.Lig maçlarını nerede oynayacağı merak konusu oldu.

Geçen sezon Bölgesel Amatör Ligi 2.Grup'ta şampiyon olmuş ve play off maçında 47 Mardinspor'u yenerek bu sezon 3.Lig'de mücadele etmeye hak kazanmıştı. Karaköprü Belediyespor'un maçlarını oynadığı Faruk Çelik Spor Kompleksi'nin lig standartlarına uymaması, akıllara eski ismi GAP Arena ve yeni ismi 11 Nisan Stadı'nı getirdi.

Karaköprü Belediyespor,3.Lig'e yükselme play-off maçında penaltılarla 47 Mardinspor'u yenerek şampiyon olmuş ve Spor Toto 3. Lig'e yükselmeye hak kazanmıştı.Yeni sezonun hazırlıklarını sürdüren ve kadrosunu transferler güçlendiren Karaköprü Belediyespor’da bu sefer stat krizi çıktı. Kırmızı Siyahlıların maçlarını oynadığı mevcut stadının kapasitesinin 3 bin kişilik bile olmaması ve Lig standartlarına uymamasında dolayı yeni stat arayışları başladı. Öte yandan kulübe yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre de Karaköprü Belediyespor yönetimi, stat sorununu çözmek için girişimlere başladı ve gece gündüz demeden çalışıyor.

Alternatif statlara bakan ve sürekli proje üreten yönetimin maçlarını 11 Nisan Stadı'nda oynama ihtimali de var. Faruk Çelik Spor Kompleksi'nde herhangi bir çalışmanın yapılmaması durumunda Karaköprü Belediyespor sezon boyunca maçlarını Şanlıurfaspor’un stadında oynayabilir ve iki takım da aynı stadı bir müddet paylaşabilir.