STK'lardan Yemen'deki zulme tepki

TAKİP ET

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren STK'lar, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'de Husilerin kontrolünde düzenlediği ve hemen hemen her gün çocukların açlıktan öldüğü zulme tepki gösterdi.

Yemen yaşanan zulme sessiz kalmayan Sivil Toplum Kuruluşları (STK)'lar Balıklıgöl'de toplanarak basın açıklaması yaptı. STK temsilcileri adına konuşan Yedi Başak İnsani Yardım Dernek Temsilcisi Vedat Savaş, "Batı, son iki asırdır İslam ümmeti üzerinde kirli emellerini hayata geçirmek İçin türlü hile ve desiselerle Müslümanları parçalamış, çeşitli fitnelerle de birbirine düşürmüştür. Bu oyunun son örneği Yemen'de sergilenmektedir. Bir tarafta İran, diğer tarafta ise Suudi Arabistan karşı karşıya gelerek Yemen'i yeni bir maceraya sürüklemiştir. Ümmetin başına bela olan El-Kaide, Deaş ve Haşdi Şabi gibi terör örgütlerinin günden güne burada güç ve taraftar kazanması da cabası. Yemen'de 2011 yılında başlayan gösteriler, 2014 yılında fiili savaşa dönüştü. Savaşta ülkenin altyapısı tamamen çökerken, 30 bin insan hayatını kaybetti. Yüz binlerce insan yerinden yurdundan olurken, 8 milyonu da açlığın pençesindedir. Yemen'de salgın hastalık ve açlık baş göstermiştir. Olan masum insanlara, günahsız çocuklara olmaktadır. Gün geçmiyor ki açlıktan çocuklar ölmesin. Bütün İslam ümmeti gibi Yemen de umudunu Türkiye'ye bağlamış ve feryad ediyor. Ey Müslüman Türkiyeli kardeşlerimiz! Dedeleriniz 401 sene buralara huzur ve mutluluk getirdi. Ne olur bize sahip çıkın. Bizi Suudi Arabistan ve İranlı Husilerin şerrine bırakmayın! Bir öğün yemek bedelini açlıktan ölen çocuklarımıza ikram edin!" dedi.

'Yemenli Emel kızımız bize öğretemedi mi?'

"Bir taraftan Ümmetin çocukları açlıktan ölürken; diğer taraftan birçok Müslüman, çocuklarına yemek beğendirememektedir. Peygamber Efendimizin tabiriyle 'Bir vücudun azaları' böyle mi olmalıydı? Duyarlı herkese çağrıda bulunuyoruz. İsraf ettiğimiz yemek, çöpe attığımız ekmeklerin kıymetini, 7 yaşında açlıktan ölen Yemenli Emel kızımız bize öğretemedi mi? Açlıktan ölen anasının cesedi başında, günlerce aç bekleyen küçücük çocukların dramı, hiç mi taşlaşan yüreklerimizi yumuşatamadı? Bizler türlü nimetlerin içindeyken, yiyecek bir lokma kuru ekmek bulamadığı için bedeni eriye eriye can veren masumların hesabının bizden sorulmayacağını mı zannediyoruz? Bütün Müslümanları aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakmaya, malıyla ve duasıyla mazlum kardeşlerimize yardımda bulunmaya davet ediyoruz." şeklinde ifade etti.