Su basmaya müsait; tehlike saçıyor

TAKİP ET

Birçok evin elektrik ihtiyacını karşılayan trafo, toprağa gömülü bir hale geldi. Önlem alınmayan ve tehlike saçan trafo, mahallelileri de tedirgin ediyor.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Karakoyunlu Mahallesi'nde bulunan elektrik trafosunun çevresi toprakla dolduruldu. Toprağın doldurulması sonucu elektrik trafosu çukurda kaldı. Bu durum ise yağışın etkili olması sonucu olası bir taşkında trafonun suyun altında kalma ihtimalini güçlendiriyor.

 

Mahalleliyi tedirgin ediyor

Karakoyun köprülü kavşak çalışmaları kapsamında yıkılan evlerin alanına konulan ve çevresine göre çukurda kalan trafo, su basmaya müsait duruma gelmesi nedeniyle tehlike saçıyor. Olası su birikintisi durumunda içine su kaçması durumunda patlama riski bulunan trafo, mahallelileri de tedirgin ediyor. Öte yandan biriken suyun trafonun içine girerek açık kablolarla temas edilmesi vatandaşların elektrik akımına kapılmasına davetiye çıkaracağını belirten vatandaşlar, buna önlemin alınmasını istediler.

 

DEDAŞ'a bildirdiler ama önlem alınmadı

Trafonun bu halde tehlike saçtığı durumu, vatandaşlar tarafından DEDAŞ yetkililerine bildirilmesine rağmen bu duruma herhangi bir önlem alınmadı. Trafonun kendilerini tedirgin ettiklerini söyleyen mahalleliler, "Trafoya bakınca bile ne kadar tehlikeli olduğu anlaşılıyor. Olası bir su baskınında trafo suda kalacak ya patlayacak ya da biriken su elektrikli olacak. Bu trafoya bir önlem alınmazsa bir yağış durumunda birileri burada elektrik akımına kapılacak." ifadelerini kullandılar.

 

Kapakları parke taşıyla kapatıyorlar

Gelişigüzel alana konulan trafo toprağa gömülü bir halde dururken, trafonun kapakları da kapanmıyor. Çocuklarının trafoyla oynamamaları için mahalleliler kapanmayan kapakları parke taşıyla tutturuyor. 

 Mahmut Kaya / Urfa Değişim



dedaŞ yetkilileri toprağa gömülü trafo dedaş Şanlıurfa tehlike saçan trafo