Su kanalının yanındaki arpa kuruyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da GAP projesinin bitirilmemesi nedeniyle kuraklık riski her geçen yıl yükseliyor. Karaköprü'de sulama için yapılan kanal 2012 yılından beri su bekliyor. Cumhuriyet Halk Partisi Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz, '2009'da yapılan su kanalı 2012'den beri su bekliyor ama o su bir türlü gelmiyor. Ülke bile bile kıtlığa sürükleniyor' dedi.

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında Karaköprü ilçesine bağlı Akziyaret Mahallesinde 2009 yılında yapılan kanal 2012 yılında tamamlandı. Ancak söz konusu kanala 2012 yılından beri su verilemedi. Duruma tepki gösteren çiftçiler emeklerinin heba olduğunu, yaşanan kuraklık nedeniyle ülkenin kıtlığa sürüklendiğini ileri sürdüler.

Cumhuriyet Halk Partisi Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz, Akziyaret Mahallesinde sulama kanalı yanında bulunan arpa tarlasını paylaşarak duruma tepki gösterdi. Nisan ayında yağmur olmaması nedeniyle arpa tarlasında sararmalar başladı.

Ekin var yağmur yok diyen Alagöz, “Ekin var yağmur yok, kanal var su yok! Çiftçi kaderine terk edildi. 2009'da yapılan su kanalı 2012'den beri SU bekliyor ama o SU bir türlü gelmiyor. Ülke bile bile kıtlığa sürükleniyor. Bitmeyen #GAP ,heba edilen yatırımlar, emeği boşa giden çiftçi...
Burası Karaköprü/Akziyaret. Urfa'nın sadece bir kısmı. Geri kalanında da durum aynı, pek fark yok” dedi.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Su kanalı İbrahim Halil Alagöz Cumhuriyet Halk Partisi