Su taşkınları, asfaltı söktü

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde etkili olan aşırı yağış nedeniyle birçok mahallenin yolu bozuldu. Vatandaşlar ise tahliye kanallarının yetersiz olmasından dolayı tepki gösterdi.

Kış ve Bahar mevsiminde aşırı yağışın etkili olmasıyla birçok tarım arazisi zarar görürken, mahalle yolları da bundan nasibini aldı. Taban suyunun yükselmesiyle özellikle kırsal mahalle yolları sel sularına maruz kaldı. Yağışın etkisini kaybetmesine rağmen halen birçok mahallede yollar sele maruz kalıyor.







Su tahliye kanalları yetersiz

Suruç ilçesinde etkili olan yağışlar, birçok yolun asfaltını söktü. Yağışın etkisini kaybetmesine rağmen yolların halen sele maruz kalması, su tahliye kanallarının yetersiz olduğunu göstererek vatandaşların tepkilerine neden oldu.







Başkan Çevik, sorunu yetkililere bildirdi

Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çevik, gelen şikayetler üzerine bozulan yollarda incelemede bulundu. Çevik, Tahliye suyunun sıkıntı yarattığı Mızar Mahallesi yolu üzerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Devlet Su İşleri Müdürlüğünün yetkilileri ile telefon görüşmesi yaparak sorunun çözümü için gerekli girişimlerde bulundu.

 

su taşkınları asfaltı söktü suruç ilçesinde etkili olan aşırı yağış mahalle yolları da bundan nasibini aldı taban suyunun yükselmesi urfa haberleri