ŞUAHED, sağlık ocağını haklı buldu

TAKİP ET

ŞUAHED Yönetim Kurulu Üyesi Hukuk Komisyonu Başkanı Dr. Harun Mesut Atmacaoğlu, Viranşehir'de hastaya sağlık ocağında pansuman yapılmadığı iddiaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde kolu kırık olan Abdülkadir Basık, sağlık ocağına giderek pansuman yaptırmak istedi. Ancak Abdülkadir Basık, kendisine pansuman yapılmadığını iddia etti, gerekçesini ise sargı bezinin olmaması olarak belirtti. İddialar üzerine Viranşehir İlçe Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada hastanın haklılığı görülmesi durumunda sağlık ocağı yönetimi hakkında soruşturma başlatılacağı belirtilmişti.



ŞUAHED'den açıklama geldi

Şanlıurfa Aile Sağlığı Merkezleri Derneği (ŞUAHED) ŞUAHED Yönetim Kurulu Üyesi Hukuk Komisyonu Başkanı Dr. Harun Mesut Atmacaoğlu, konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak aile hekimlerinin riskli bölgelerde pansuman yapma gibi yetkisinin olmadığını vurguladı.

"Aile Sağlığı Merkezleri koruyucu hekimlik amacıyla kurulmuş 1. Basamak sağlık kuruluşlarıdır." diyen Atmacaoğlu, "Temel görevi aşı ve izlemlerle hastalıkların oluşmasını önlemek, önlenemediği durumlarda mümkün olduğu kadar erken tanı koyarak üst basamaklara yönlendirmektir. . Sağlık sisteminin temelidir ama donanım olarak en az donanıma sahip ilk basamağıdır." dedi.



'Bu yanlışlar toplum tarafından da dile getirilmeli'

"Viranşehir de gündeme gelen durumla ilgili olarak haberi üzüntüyle okuduğumuzu belirtmek isterim." diyen Harun Mesut Atmacaoğlu, "Öğretim görevlisi olarak sürekli vurgulanan kişinin aile sağlığı merkezleri ile hastane arasındaki farkları bilmesi gerektiğini düşünüyorum. En azından kendisine anlatıldıktan sonra anlayış gösterip önerilenleri yapmalıydı. Çünkü burada söz konusu olan kendi sağlığı. Ayrıca aynı olayla ilgili yapılan yorumlara bakıldığında sağlık konusunda insanlarımızın yeteri kadar bilgilendirilmediğini görüyoruz. Bahsettiğimiz aile sağlığı merkezi yaklaşık 25-30 bin kişinin bağlı olduğu 500 civarı gebe, 700 civarı bebek ve 4 bin civarı çocuğun aşı, izlem ve takibinin yapıldığı günde 400 civarı hastanın muayene ve tedavisinin yapıldığı bir kurumdur.  Vay efendim bana rapor verilmedi kapansın burası, yok pansumanım yapılmadı zaten ne işe yarıyor gibi amacını ve haddini aşan cümleler artık kullanılmamalı ve ne kadar basit ne kadar yanlış olduğu toplum tarafından da dile getirilmelidir." diye konuştu.

Şanlıurfa aile sağlığı merkezleri derneği Şuahed yönetim kurulu Üyesi hukuk komisyonu viranşehir haberler Şanlıurfa