'Suçta yüzde 55 azalma oldu'

TAKİP ET

2016 yılında başlayarak bugüne kadar suç oranlarının azaldığını söyleyen Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Şanlıurfa genelinde suç oranlarının yüzde 55 oranında azaldığını belirtti.

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Şanlıurfa'nın suç oranları ile ilgili verileri açıkladı. Özellikle mala karşı işlenen 9 kalem suçta azalma olduğunu belirten Tipioğlu, okullar ile ilgili alınan güvenlik önlemlerini de açıkladı.

 

Merkezde yüzde 60 oranında azaldı

2016 yılından bu yana suç oranlarında azalma olduğunu dile getiren Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, "2016 yılının ilk 6 ayı ile 2019 yılının ilk ayı mukayese edildiğinde özellikle mala karşı işlenen 9 kalem suç var. Bu suçları sıralayacak olursak, evden hırsızlık, iş yerinden hırsızlık, oto hırsızlığı, oto faresi hırsızlığı, kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık, gasp türü suçlar yer alıyor. Şanlıurfa genelinde yüzde 55 oranında bir azalmanın olduğunu büyük bir iftiharla söylemek istiyorum. 2016 yılı ile 2019 yılı arasında Şanlıurfa merkezde ise yüzde 60’ın üzerinde bir azalma var. Tabi bu tabunun ortaya çıkmasında emniyet teşkilatının her kademesinde en alt rütbesinden en üst rütbesine kadar görev yapan bütün arkadaşlarımızın üstün bir vazife anlayışıyla görevlerini ifa etmeleri yatıyor. Sokaklarda gezen herkesin canından, malından, namusundan biz sorumluyuz. Dolayısıyla bu düstur üzerine bütün arkadaşlarım görevlerini yapmaktadır. Gerçekten 3 yılda, çok ciddi oranda mala karşı işlenen suçlarda azalmanın olduğunun altını çizerek ifade edebiliriz." diye konuştu.

 

'Emniyetin temel gayesi vatandaşla devlet arasında güven bağını kuvvetlendirmek'

Diğer suç oranlarında da emniyet görevlilerinin mesai gözetmediğini belirten Tipioğlu, "Sadece bu 9 kalem suçlarından değil, terörle mücadele anlamında polisi ilgilendiren bütün alanlarda, bütün arkadaşlarımız mesai mefhumu gözetmeden üstün bir vazife anlayışıyla görevlerini ifa ediyorlar. Yani netice itibarıyla emniyet teşkilatının temel gayesi, vatandaşla devlet arasındaki güven bağını kuvvetlendirmek ve vatandaşlarımızın yaşam alanlarını genişletmektir. Bu alanda da sokakların her alanında bizler varız, alan hakimiyetinde bizler varız." şeklinde konuştu.

 

'Okul güvenlik görevlilerimizi atadık'

Şanlıurfa'da 683 bin civarında öğrencinin olduğunu ve bu öğrencilerin güvenliklerinin sağlanmasından sorumlu olduklarını sözlerine ekleyen Veysal Tipioğlu, "Okullarımız açıldı, daha önce de yaptığımız gibi özellikle riskli okullarımızda güvenlik görevlilerimizi atadık. Okullarımız ile hemhal durumdayız, sürekli takip ediyoruz.  Paydaşlarımız ile birlikte aynı zamanda okul müdürleri ile birlikte bu işi yürütmeye çalışıyoruz. Bu yıl Şanlıurfa genelinde ilköğretim ve lise düzeyinde 683 bin civarında öğrenci sayımız var. Bu sayı tabi birçok ilin nüfusundan daha fazla. Dolayısıyla geçtiğimiz yıl almış olduğumuz tedbirler ile kamu vicdanımızı rahatsız etmeden büyük olaylar oluşmadan bir eğitim öğretim sezonunu tamamladık. İnşallah bu yeni eğitim öğretim sezonunu da kazasız belasız el birliği ile veliler ve okul idarecileri de içerisinde olmak üzere yine tamamlayacağız. Şanlıurfa’ya ve milletimize hizmet etmekten şeref duyuyor ve mutlu oluyoruz. Çünkü sokaktaki insanların güvenliği bizim gerçekten gururumuz ve mutluluğumuzdur. Bu anlamda da Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ortaya koyduğu performans ile her türlü takdirin üzerinde bir performans ortaya koymuş ve bu eğitim öğretim yılında da aynı çizgide devam edecektir." ifadelerini kullandı.

 

 

'Gazeteciler, devlet ile millet arasında köprü kuruyor'

Gazetecilerle iyi bir ilişki içinde olduklarını vurgulayan Tipioğlu, "Şanlıurfa’da göreve başladığımız günden beri, gerçekten devlet ile millet arasında köprü olan kamunun doğru bilgilendirilmesi açısından çok önemli bir görev ifa eden saygı değer basın mensuplarıyla gerek yazılı, gerek görsel gerek sosyal medyada vazifesini ifa eden bütün basın mensuplarıyla iyi bir ilişki kurduk. Onların da bir noktada kamu görevi ifa ettiklerini biliyoruz ve kamunun doğru bilgilendirilmesi açısından önemli olduğunu bizim denetimlerimiz açısından bizleri doğru yolda eleştirmesi açısından doğruları bulmamız açısından önemli bir aksiyonu icra ettiklerini biliyoruz. Burada da tabi ben Şanlıurfalı bütün gazeteciler gerçekten sağduyu ile vatan, millet ve bayrak noktasında haberler yaptıklarını memnuniyetle müşahede ettim." sözlerine yer verdi.  

Bülent Karaca / Urfa Değişim

gazeteciler devlet ile millet arasında köprü kuruyor Şanlıurfa İl emniyet müdürü veysal tipioğlu Şanlıurfa suç oranları