Suların tadı neden değişti?

TAKİP ET

Şanlıurfa'da içme sularının tadının değişmesi vatandaşları tedirgin ederken, yapılan açıklamada sağlık açısından hiçbir problemin olmadığı belirtildi.

Şanlıurfa son yılların en yağışlı mevsimini yaşarken barajlar da doluluk oranına ulaştı. Atatürk Barajından arıtılarak musluklarda akıtılan içme suyunun tadının değiştiği iddia edildi. Vatandaşlar suyun tadının değiştiğinden endişe etseler de yapılan açıklamada hiçbir problemin olmadığı belirtildi.

Suyun tadının neden değiştiğine yönelik edinilen bilgide aşırı yağıştan dolayı sel sularının baraja aktığı ve bu sel sularının arıtma tesisine ulaşmasından kaynaklandığı belirtildi. Bu durumda toprak kokusu olmasından dolayı klorlama miktarının artırılması da suyun tadının değişmesine neden oldu. Ancak konu ile ilgili yapılan açıklamada, sağlık açısından hiçbir sorunun olmadığı belirtildi.

 

suların tadı neden değişti? Şanlıurfa son yılların en yağışlı mevsimini yaşarken barajlar da doluluk oranına ulaştı atatürk barajından arıtılarak musluklarda akıtılan içme suyu