Sultanoğlu atamasına bir tepki daha!

TAKİP ET

Şanlıurfa'ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Asım Sultanoğlu'na bir tepki de Şanlıurfa Emek ve Demokrasi Platformu'ndan geldi.

Karaman'da 2016 yılında 45 erkek çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili açılan Ensar Vakfı Davası’nda hakkında soruşturma açılan 3 yöneticiden biri olan Asım Sultanoğlu, atandığı Şanlıurfa’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde göreve başladı. Sultanoğlu’nun, İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanması başta Urfa  milletvekilleri olmak üzere birçok kesimin tepkisine yol açtı.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapan Emek ve Demokrasi Platformu yapılan atamaya tepki gösterdi.

Grup adına konuşan Kemal Yüksekkaya şu ifadeleri kullandı;

"Karaman'da 2016 yılında 45 erkek çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili açılan Ensar Vakfı Davası'nda hakkında soruşturma açılan 3 yöneticiden biri olan Asım Sultanoğlu, atandığı Urfa Il Milli Eğitim Müdürlüğü'nde göreve başladı. Karaman Il Milli Eğitim Müdürü Asim Sultanoğlu'nun çocukları istismar eden ve 508 yil 3 ay hapis cezasına çarptırılan Muharrem Büyüktürk ile yurtta birlikte fotoğraf çekildiği ortaya çıkmıştı.

Bu dava kapsamında Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Ensar ve KAIMDER'e ait yurtlara dair müzekkere cevabında, "llimizde KAIMDER ya da Ensar Vakfı'na bağlı ev ya da yurt bulunmamaktadır" yanıtını verdiği ve savcılığa yalan beyanda bulunduğu ortaya çıkmıştı. 2019 yılında olaydan 4,5 yıl sonra Sultanoğlu ve iki idareciye soruşturma izni verildi. Ancak aradan geçen zamanda henüz soruşturma ile ilgili bir ilerleme sağlanamazken Sultanoğlun ilimize Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştır.

Kadın cinayetlerinin, tacizin, çocuk istismarının normalleştirilmeye çalışıldığı süreçler yaşıyoruz. AKP hükümetinin başta Ensar Vakfı olmak üzere ülkede yaşanan cinsel İstismarların üzerini örtmeye yönelik açıklamaları, cinsel istismar ve cinsel saldınların artmasına yol açmaktadır.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini giderme yönünde etkili ve kalıcı düzenlemeler yapılamayan toplumumuzda beden dokunulmazlığı ceza kanununda yer bulmakla beraber, adalet uygulamalarına yansımamış, cinsel saldırı ya da istismara maruz kalan kadın ve çocuklar, toplum ve adaletin uygulamaları ile günden güne yıpratılmaya çalışılmaktadır. Erkek şiddetine karşı kadınların taleplerini gören kapsamlı yasalar çıkarılmalı, çocuk istismarcıları desteklenmek yerine cezalandırılmalı, olayın üstü kapatılmamalıdır.

Çocuklara yönelik cinsel istismar davasında adı geçen Sultanoğlu'nun Bursa ve Kahramanmaraş illerine il milli Eğitim Müdürü olmasına dair haberler de basina düşmüş, fakat gelen tepkiler üzerine bu atamalar iptal edilmiştir. İstismar suçlusu vakıfları savunan ve görevde ağır ihmali bulunan bir kamu görevlisi olan Asım Sultanoğlu'nun böylesi ağır bir suç karşısında hala göreve devam etmesinin hukuki gerekçesi nedir?

Daha önce Bursa ve Kahramanmaraş'a Il Milli Eğitim Müdürü olarak atanmak istenen Asim Sultanoğlu'nun atamasından neden vazgeçilmiştir? Iki ile yapılan atamalar iptal edilmesine rağmen hangi gerekçe ile Şanlıurfa Il Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanmıştır?

Öğretmen, Okul ve derslik sayısının yetersizliği, mevsimlik tarım işçiliği, çocuk işçiliği, anadilde eğitim problemi, mülteci çocukların eğitime katılımı, kız çocuklarının eğitime devam edememesi gibi birçok eğitim probleminin olduğu, merkezi sınavlarda başarısı düşük olan ilimize yapılan atamayı doğru bulmuyoruz ve Urfa Emek ve Demokrasi platformu olarak derhal iptal edilmesini istiyoruz" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi adına konuşan İl Eş Başkanı Ahmet Atış ise şunları kaydetti;  “Öncelikle hepinizi selamlıyorum şunu belirtmek istiyorum Şanlıurfa birilerinin ıslah alanı değildir ıslah edilecek şahısları Urfa’ya göndererek iktidarın zihniyetindeki şeyleri öğrenmek istiyoruz bugün bu kadar çirkefliye bulaşmış  taciz tecavüz olaylarına göz yumuş bir zihniyetin Urfa’ya atanmasını kınıyoruz inanın ki bizim çocuklarımızın bu saatten sonra can güvenliği yok bugün kirliye bulaşmaymış zihniyetteki insanlar varsa bizim bölgeye göndermeleri  aslında bir devlet politikasıdır.” ifadelerini kullandı. 

Asım Sultanoğlu Şanlıurfa Emek ve Demokrasi Platformu