Sultanoğlu atamasına bir tepkide Fakıbaba'dan

TAKİP ET

Şanlıurfa'ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak Asım Sultanoğlu'nun atanmasına  bir tepki de İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'dan geldi. Fakıbaba, bakanlığın bu yanlış atamayı durdurması gerektiğini söyledi.

Karaman’da görev yaptığı dönemde yaşanan bir istismar olayıyla ilgili açılan soruşturmada ismi geçen Sultanoğlu’nun Şanlıurfa’ya atanması kentin bir numaralı gündem maddesi haline geldi.

Kent genelinde bu atama tepkiler devam ediyor. Şanlıurfa’da milletvekilliği, Tarım Bakanlığı ve belediye başkanlığı yapan Urfalı İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba da katıldı.

Şanlıurfa’nın eğitimdeki olumsuz yerini anımsatan Fakıbaba, kente atanan müdürlerin burayı hep basamak olarak gördüklerini kaydetti. Bakanlığın bu yanlış atamayı durdurması çağrısında bulunan Fakıbaba, Şanlıurfalı bir ismin bu göreve gelmesi gerektiğini kaydetti.

‘URFALI BİR EĞİTİMCİ ATANMALIDIR”

Urfalı olan bir ismin atanması gerektiğini vurgulayan Fakıbaba, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, “Şanlıurfa’nın en önemli sorunlarından biri eğitimdir. Çünkü yıllardır eğitimde başarımız bir basamak bile yükselmemiştir.

Şanlıurfa’ya atanan İl Milli Eğitim Müdürleri burayı basamak olarak kullanıp 2 yıl görev yaptıktan sonra müdürlük kadrosunu alarak gitmişlerdir.

Yeni atanan ve ataması polemik konusu olan müdür de bu şekilde yapıp gidecektir. Yıllardır Urfa’ya atanan yabancı il müdürlerinin şehrin eğitimine faydasının olmadığı eğitimdeki başarı sıralamamızdan bellidir.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü kesinlikle şehrin eğitim problemlerini ve çözümlerini bilen Urfalı bir eğitimci olmalıdır. Bu benim yıllardır savunduğum bir konudur.

Urfa’da bu görevi başarı ile yapabilecek, bütün sorunlara vakıf, ehliyetli ve liyakatli pek çok uzman eğitimci vardır.

Çocuklarımızın geleceğini ancak bu şekilde aydınlatır ve eğitimin sorunlarını bu yöneticilerle çözebiliriz.

Bakanlık bu yanlış atamayı iptal edip Urfalı liyakatlı bir eğitimciyi müdür olarak görevlendirmelidir…” ifadelerini kullandı.

Asım Sultanoğlu Şanlıurfa