Sürekli can alan yolun bilançosu bu sefer ağır oldu!

TAKİP ET

Sürekli kazaların meydana geldiği ve çoğu kazanın da ölümle sonuçlandığı Akçakale yolu bir türlü yapılmadı ve en sonunda en ağır bilançoyu verdi. Aynı yolda meydana gelen kazada 5 vatandaş hayatını kaybetti.

Şanlıurfa-Akçakale yolu dar ve asfaltı deforme olduğu için sık sık kazalar yaşanıyordu. Yolun genişletilmesi ve asfaltlanması isteniyordu. Sonuç değişmedi ve meydana gelen son trafik kazası 5 kişinin hayatına mal oldu.

KAZA BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ
Aynı yolu sürekli kullanan vatandaşlar, zaman zaman eylem yapmış, yolun yapılmasını istemişti. Sürekli olarak kazaların yaşandığını dile getiren vatandaşlar, yolun daha genişletilerek sağlam bir şekilde asfaltlanmasını istiyor. Yolun asfaltının deforme olması ve genişletilmemesinin yanı sıra bariyerlerin olmaması kazalara sürekli davetiye çıkardı. Hemen hemen her gün yaşanan trafik kazalarında bazı kazazedeler şanslı olsa da birçoğu o kadar şanslı olamıyor. Meydana gelen kazaların büyük bir kısmı ölümle sonuçlanıyor. Bir türlü çözüm üretilmeyen yol, her geçen gün can almaya ya da yaralamaya devam ediyor.

SON KAZA HERKESİ YASA BOĞDU
Aynı yolda bir önceki akşam da çift taraflı kaza meydana geldi ve araçlarda bulunan 5 kişi vefat etti, bir kişi de yaralandı. Herkesi yasa boğan bu kazanın ardından Belediye Başkanları da taziye dileklerini dile getirerek, üzüntülerini dile getirdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül: “Akçakale Yolu üzerinde yaşanan trafik kazasında, 5 hemşehrimizin vefat ettiği haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Vefat eden hemşehrilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş: “Akçakale yolu üzerinde elim trafik kazası sonucu hayatını kaybeden hemşehrilerimize yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekânları cennet olsun.”

Akçakae Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya: “Dün akşam Şanlıurfa-Akçakale karayolunda meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz: “Şanlıurfa Akçakale yolu üzerinde elim bir kaza sonucu hayatlarını kaybeden alpak kardeşler ve akrabalarım Ahmet gün ile Süleyman Bütün’e Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

BUNDAN SONRA YOL DÜZELTİLECEK Mİ?
Meydana gelen bu büyük kazanın ardından gözler tekrar yetkililere çevrildi. Şanlıurfa-Akçakale yolunun genişletilerek asfaltlanıp asfaltlanmayacağı merak ediyor. Yolun büyük bir kısmı tek şerit olurken, vatandaşlar en az iki şerit olmasını istiyor. Yolun düzenleme çalışmalarının yapılıp yapılmayacağı ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

BÖLGE HALKI İSYAN ETTİ!
Şanlıurfalı bir vatandaş da ayı yolda sürekli kazaların yaşanmasına ve düzenleme çalışmalarının yapılmamasına büyük tepki gösterdi. Ali Başak ismindeki bir vatandaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yolun bu durumuna tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı: “Bu akşam katliam gibi kazanın da meydana geldiği Şanlıurfa Akçakale yolunun Uğurlu, (Gudeme) mevkiinde bugüne kadar meydana gelen onlarca kazada neredeyse 50'ye yakın can kaybedildi. Uğurlu (Gudeme) mahallesi içinden geçen anayolda karşıdan karşıya geçen yayalar, hayvanlar ve yolun yanında ilköğretim okulunun olmasından dolayı yoldan geçmek zorunda kalan çocuklar. Hepsi mahallenin ortasındaki anayolda aşırı bir hızla geçen araçlar sebebiyle can verdi, yaralandı veya sakat kaldı. O yolda eğer hızı kesen kasisler olsaydı, bu akşam yaşanan feci kaza belki yaşanmayacak, 5 kişi belki o yolda can vermeyecekti. Ölenler Akçakale'li ve Harran'lı olunca da önemseyin beyler! Bu canlar da sizin canlarınız.  Sadece seçim zamanı oy deposu olarak gördüğünüz bu mazlum ovayı azıcık bir önemseyin, azıcık insan yerine koyup insanca muamelede bulunun çok şey mi istiyoruz? Yeter artık ya!”