Sürekli tepki çeken yaya geçidi kapatıldı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da araçların ve yayaların iç içe olduğundan dolayı sürekli tepki çeken Emirgan'da bulunan yaya geçidi sonunda kapatıldı.

Şanlıurfa'nın en işlek merkezlerinden biri olan Abide Kağşağı yakınındaki üst geçit yapılmasına rağmen 50 metre yakınında yaya geçidinin yapılması tepki çekmişti. Üst geçidin asansörü ve yürüyen merdivenleri yapılarak modern bir hale getirilmesine rağmen, hemen yakınında yaya geçidi yapılması nedeniyle yayalar üst geçidi kullanmıyordu. Bu durum ise yayaların araçlarla iç içe olmasının tehlikeli olmasının yanı sıra tepkilere de neden oluyordu.

Otobüs duraklarının yoğun olarak bulunduğu ve toplama merkezinin de burada yer almasıyla en işlek caddelerden biri haline gelen Abide Kavşak civarında Şanlıurfa'nın en modern üst geçidi yapılmıştı. Ancak hemen yakınında cadde üzerinde yaya geçidinin yapılması sonucu, yayalar üst geçidi kullanmaz hale geldi. Bir süre sonra da üst geçidin yürüyen merdivenleri ve asansörleri pasif hale getirildi. Bu nedenle özellikle sabah ve akşam saatlerinde alanda yayalar ve araçlar iç içe geçiş sağlıyordu. Bu durum ise kazalara davetiye çıkarıyordu.







Defalarca haberlere konu oldu ama çözüm bulunmadı

Araçların hızla caddeden geçtiği alanda yayaların yoğunlukla caddeden geçmesi tehlikelere neden olduğu defalarca haberlerimizde konu almıştık. Sürücülerin de sürekli tepki gösterdiği alan ile ilgili Büyükşehir Belediyesi duruma adeta kulak tıkıyordu. Yayalar ise buradan geçmenin gerekliliğini üst geçidin yürüyen merdivenlerinin durdurulduğu olarak gösteriyordu.

 Sürücüler bir yandan yayalar bir yandan isyan etti

Plansız bir şekilde uygulanan ve sürekli tepkilere neden olan yaya geçidi ile ilgili sürücüler yayaların buradan geçmeleri nedeniyle uzun süre beklediklerini söyleyerek tepki gösteriyorlardı. Trafik ışıkları olmadığı halde dakikalarca bekleyen sürücüler adeta isyan etti. Basit çalışmalarla çözümü olan ancak çalışmaların yapılmamasından dolayı sürekli tepki çeken yaya geçidinin durumundan yayalar da sürekli şikayet ediyordu. Sürücüler beklemekten dolayı tepki gösterirken, yayalar da sürücülerin kendilerine yol vermediklerini belirtiyordu.







Büyükşehir Belediyesi, duruma sonunda el attı

Büyükşehir Belediyesi, sürekli tartışmalara konu olan yaya geçidi ile ilgili basit çözümü uygulayarak, caddeden geçen yaya geçidini kapattı. Cam bölme ile yaya geçidinin kapanması sonucunda yayalar üst geçitten geçmek zorunda oldu. Bu durumdan sürücüler memnun kaldı.

 

sürekli tepki çeken yaya geçidi kapatıldı defalarca haberlere konu oldu ama çözüm bulunmadı sürücüler bir yandan yayalar bir yandan isyan etti abide kağşağı yakınındaki üst geçit yapılması otobüs duraklarının yoğun olarak bulunduğu