Suriye'de hukukçu, Türkiye'de tespihçi

TAKİP ET

Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye gelerek Şanlıurfa'ya yerleşen avukat Sami Elferag, atölyeye çevirdiği iş yerinde yaptığı tespihleri satarak ailesinin geçimlerini sağlıyor ve çocuklarını okutuyor.

Suriye’nin Deyrizor kentinde 25 yıllık avukat Sami Elferag, ülkesinde çıkan iç savaşın ardından Türkiye’ye gelerek Şanlıurfa'ya yerleşti. yıl önce ailesi ile birlikte Şanlıurfa'ya yerleşen Sami Elferag, kiraladığı  iş yerini atölyeye dönüştürerek tespih üretip satmaya başladı.

Deyrizor’da 25 yıl avukatlık yapan Sami Elferag, savaş nedeniyle mesleğini ve ülkesini geride bırakarak ailesiyle Şanlıurfa'ya yerleşti. Tespih merakı olan 4 çocuk babası Suriyeli avukat Sami Elferag, mesleğini icra edemeyince tespih atölyesi kurarak, bir üniversite 3 çocuğunu okutup ailesinin geçimini sağlıyor.

“Suriye’ye dönersem bu mesleği yapacağım”
Suriye'de 25 yıl avukatlık yapan Sami Elferag, " Ben Suriye’de avukattım 7 buçuk senedir buradayım. savaş oldu mecbur buraya geldim. Meslek yok avukatlık yapmak mümkün değil, bende bu mesleği seçtim tesbih mesleğini ve bu mesleği çok sevdim. Benim çocuklarım hepsi okulda okuyorlar benim büyük kızım Harran Üniversitesi’nde mühendislik 2’nci sınıf okuyor. Oğlum liseyi okuyor zaman zaman bana yardım ediyor. En ufak çocuğum ise engelli.
Ben bir meslek aradım bu mesleği ben çok beğendim esasen ben meraklıyım kısa sürede eğitim aldım yaklaşık 2 buçuk yılda usta oldum.  Şimdi sipariş alıyorum her yerden İstanbul, Ankara, Çanakkale’den müşterilerim var. Sipariş üzerine tesbih yapıyorum Urfa ve Urfa dışına siparişle çalışıyorum. Kazancım iyi çok şükür iyi kazanıyorum. Bu meslek çok güzel bir meslek. Savaş biterse kesin dönüş yaparım Suriye’ye çünkü vatan aziz ve değerlidir ben kesin dönerim de belki benim çocuklarım dönmeyebilir onlar burada üniversite meslek için kalabilirler. Suriye’de adaleti  sağlamaya çalışıyordum burada mesleğimi yapamadım ama bu mesleği yaptığım için daha mutluyum. Eğer Suriye’ye dönersem bile bu mesleği yapmaya devam edeceğim."dedi

Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim