Suriyelilerin sayısı 3,5 milyonu aştı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye genelinde Suriyeli nüfusunun 3,5 milyonu aştığını belirterek Suriyelilerin okullaşma oranının ise yüzde 96,3 olduğunu söyledi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkemizde geçici koruma statüsüyle bulunan Suriyeli sayısının 3,5 milyonu aştığını belirtti. Suriyelilerin okullaşma oranını da açıklayan Bakan Soylu, "Ülkemizdeki Suriyelilerin ilkokullardaki okullaşma oranı yüzde 96,3’tür. Dünyada sığınmacı politikasında böyle bir rakama ulaşmak mümkün değildir" dedi.

Düzensiz göçmen ile ilgili verileri açıklayan Soylu, "Geçen yıl 268 bin düzensiz göçmen yakalamıştık, bu yılki sayımız şimdiden 237 bin’i aşmış durumdadır" şeklinde konuştu.

 

Uyuşturucuyla mücadele...

Uyuşturucu mücadelesinden de bahseden Süleyman Soylu, "Uyuşturucu meselesi hem dünya için hem Türkiye için önemli bir güvenlik tehdididir. Ülkemizde uyuşturucuya bağlı ölümler 2015’te 590 kişiydi, 2016’da 920’ye ve 2017’de aniden 941’e çıkmıştı. Uyguladığımız saha baskısı sonucunda 2018 sonunda bu sayıyı 657’e çekmeyi başardık. Şu an için yılbaşından bugüne kadar da uyuşturucuya bağlı ölümlerin sayısı 125'tir" dedi.

 

suriyelilerin sayısı 3 5 milyonu aştı uyuşturucuyla mücadele... gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri bakanı süleyman soylu suriyelilerin okullaşma oranını da açıklayan