Suruç Belediye başkan adayı değişti!

TAKİP ET

DEM Parti, Suruç eş başkan adayı Abdulkadir Ercan yerine ön seçimlerde ikinci olan Av. Müslüm Baran aday olarak gösterileceğini açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Suruç’ta eş başkan adayı olarak gösterdiği Abdulakdir Ercan’ın daha önce aldığı ceza nedeniyle aday olma imkânın olmadığını açıkladı. Ercan’ın yerine önseçimlerde ikinci olan Av. Müslüm Baran’ın Suruç eş başkan adayı olduğunu duyurdu.

DEM Parti Suruç Eş Başkan adayları Ayten Kaya ve Av. Müslüm Baran oldu.

DEM Parti’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bilindiği üzere daha önce Suruç Belediye Eşbaşkan adaylarımız olarak yapılan ön seçim sonucuna göre Abdulkadir Ercan ve Ayten Kaya olarak belirlenmişti. Ancak gelinen aşamada Abdulkadir Ercan arkadaşımızın daha önce aldığı ceza nedeniyle memnu (yasaklı) haklarının iadesi talebi tüm uğraşlara rağmen mahkemece haksız ve hukuksuz bir şekilde reddedilmiştir. Bu nedenle yasal engel bulunduğundan aday olma imkanı kalmamıştır. Abdulkadir Ercan arkadaşımızın yerine ön seçimde ikinci olan Av. Müslüm Baran adayımız olarak belirlenmiştir. Buna göre Suruç Belediye Eşbaşkan adaylarımız Ayten Kaya ve Av. Müslüm Baran olarak belirlenmiştir. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun.”

DEM Parti Suruç Abdulkadir Ercan