Suruç Belediyesi, Büyükşehir'i suçladı

TAKİP ET

Suruç Belediyesi tarafından ilçede Büyükşehir Belediyesinin bünyesinde olan çalışmaların aksatıldığı ve kendilerinin de bu çalışmaları yapmasının engellendiği iddia edildi.

Suruç Belediyesi yönetimi tarafından ilçede bulunan ana caddelerde yol temizliği, yol onarımı, yol sulaması, ağaç bakımı, mezarlık bakımı, park ve bahçe sulaması gibi Büyükşehir Belediyesi alanına giren yerlerde çalışmaların aksatıldığı belirtildi.







Burada aksatılan çalışmaların ilçe belediyesi tarafından üstlenmesinin de engellendiğini belirten Suruç Belediyesi yöneticilerinin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Büyükşehir belediyesi hiçbir çalışma yapmamakta ve Suruç Belediyesinin çalışma alanı olmamasına rağmen yapmak istediği çalışmalar çeşitli gerekçelerle engellenmek istenmektedir. İlçe Belediyemizin gerek ilçe belediyesi gerekse de Büyükşehir Belediyesinin çalışma alanına giren yerlerde, yapmak istediği çalışmalar Büyükşehir Belediyesine bağlı ŞUSKİ Genel Müdürlüğünün almış olduğu keyfi ve kanunda yeri olmayan kararla yavaşlatılmak ve durdurulmak istenmektedir. İlçe belediyemiz Büyükşehir Belediyesine bağlı ŞUSKİ’ye ait su deposunu yol temizliği, park ve bahçeleri sulama için kullanmak istemiş, ancak ŞUSKİ çalışanlarınca suyun kullanımı fiş kestirilerek ücrete tabi tutulmak istenmiştir. Bu karardan dolayı 05.08.2019 tarihinde ana caddelerde yol sulaması, yol temizliği gibi çalışmalar yapılamamıştır."

 

suruç belediyesi büyükşehiri suçladı büyükşehir belediyesinin bünyesinde olan çalışmalar burada aksatılan çalışmaların ilçe belediyesi tarafından Şuskİ genel müdürlüğü caddelerde yol sulaması