Suruç Devlet Hastanesi'nde çökme iddiaları

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan Suruç Devlet Hastanesi'nde drenaj sisteminin yapılmamasından dolayı sel sularına maruz kalarak çökme yaşandığını iddia etti.

Şanlıurfa'da sağlık alanında yaşanan sorunlar çözüm bulmadan devam ederken, bu kez Suruç Devlet Hastanesi ile ilgili çatlama ve çökme olduğu iddiaları gündeme geldi. Hastanenin fiziksel yapısında yaşanan sorunlar, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan tarafından Meclise taşındı.



Hastanenin yapıldığı arazi üzerinde de rant sağlandığı iddialarını gündeme getiren Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, "Şanlıurfa’daki sağlık alanında çok ciddi sorunlar yansımaktadır. Sağlık çalışanlarına uygulanan mobingden dolayı sağlık çalışanların Urfa’dan ayrılması, hastanelerdeki dönersermaye sisteminin adaletsiz dağıtılması ve ilçelerde özellikle kadın doğum uzmanlarının yetersiz olmasından kaynaklı ciddi aksaklıklar yaşanmaktadır. Yaşanan genel sorunlarla birlikte Suruç Devlet Hastanesi’nde yapısal sorunlarla birlikte hastanenin fiziksel olarak da hastanın ciddi problemleri bulunmaktadır." dedi.

 

Hastanenin yapıldığı arazi özellikle mi seçildi? 

Hastanenin yapıldığı arazinin özellikle seçildiğini iddia eden Öcalan, "Yaklaşık bir yıldan fazla süredir faaliyete geçen hastane, iddialara göre arazinin konumu ve fiziki yapısı yeterince araştırılmamış ve drenaj sistemi yapılmamıştır. Yine söz konusu arazinin AKP Milletvekili İ.Halil Yıldız’ın yakınlarına ait olması söz konusu arazinin özellikle seçildiği iddia edilmektedir. Hastanenin olduğu bölgede tarım arazilerin sulanması ve yağmur sularının birikmesiyle birlikte zemin katta sürekli olarak sular birikme ve bu nedenle hastanede çöküntü yaşandığı iddia edilmektedir. Geçici olarak dinamolarla sular çekilirken hastane zemininde çatlaklar oluştuğu kamuoyuna yansımaktadır. Ayrıca, Hastanede sadece bir kadın doğum uzmanını görev yaptığından dolayı bu konuda yurttaşlar sürekli mağduriyet yaşamaktadır. Bu nedenle kadın doğum uzmanı izne ayrıldığı ve rahatsızlandığı zaman hastalar Urfa merkeze gitmek zorunda kalmaktadır. 



Milletvekili Ömer Öcalan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplandırılması üzerine Meclise verdiği soru önergesinde şu soruları sordu:

1. Şanlıurfa’da kaç kadın doğum uzmanı görev yapmaktadır? Söz konusu kadın doğum uzmanlarından kaç kişi İlçelerde görev yapmaktadır?  Suruç ve diğer ilçelerdeki Kadın doğum uzman sorununun çözümü ile ilgili bakanlığınızın herhangi bir programı ve planlaması var mıdır?

2. Suruç Devlet Hastanesinin yer tespiti yapılırken teknik uzmanlarca bugün yaşanan su birikmesi ile ilgili herhangi bir tespit yapılmış mıdır veya bu konuda herhangi bir uyarı yapılmış mıdır?

3. Suruç Devlet Hastanesinin mevcut yerinde yapılması ile ilgili AKP’li milletvekillerin bir müdahalesi olmuş mudur? Kamuoyuna yansıyan rant iddiaları ile ilgili bakanlığınıza yansıyan bir şikayet veya bilgi var mıdır? Varsa bu konuda herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

4. Suruç Devlet Hastanesinde fiziksel bozukluklar, kolonlarda çatlama ve çökme yaşandığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu konuda bakanlığınız veya ilgili kurumlarca herhangi bir inceleme yapılmış mıdır?

5. Suruç Devlet Hastanesinin yer tahsisi yapılırken bodrum katında suların birikmesi öngörülmüş müdür? Bodrum katında sürekli olarak suların birikmesi hastanenin kullanım ömrünü kısaltmakta mıdır? Hastanenin kullanım ömrü kısalıyorsa burada bir kamu zararı yok mudur?

 

suruç devlet hastanesi de çökme iddiaları suruç devlet hastanesi hastanenin yapıldığı arazi özellikle mi seçildi? hdp Şanlıurfa milletvekili Ömer Öcalan sağlık bakanı fahrettin koca