Suruç Devlet Hastanesi'nde görevlendirme ile eksik branşlar tamamlanacak

TAKİP ET

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz, beraberindeki Hizmet Başkanları ile birlikte Suruç Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Hastane Başhekimi Dr. Necmi Eşiyok tarafından karşılanan heyet, ilçede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Hastane ziyareti sırasında konuşan İl Sağlık Müdürü Solmaz, Suruç Devlet Hastanesi'nin güçlendirilmiş bir ilçe hastanesi olduğunu belirterek, vatandaşların sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanmaları için çalışmaların aralıksız devam edeceğini vurguladı.

Hastanenin 150 yatak kapasitesine sahip olduğunu ve çeşitli birimlerle halka hizmet verdiğini ifade eden Solmaz, Ocak ayında 92 bin hastanın muayene ve tedavi edildiğini, 340 ameliyatın gerçekleştirildiğini söyledi.

Solmaz ayrıca, daha önceki ziyaretlerinde deprem kaynaklı bina hasarlarının giderilmesi ve hastanenin boyanması kararı alındığını hatırlatarak, bu çalışmaların yüzde elli oranında tamamlandığını belirtti. Eksik branşlar konusunda il merkezinden görevlendirme yapıldığını ve yeni atamalarla eksikliklerin tamamlanacağını ifade etti.

Hastanenin "BEBEK DOSTU HASTANE" unvanına sahip olduğunu ve gebe okulunda normal doğumu teşvik etmek amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan Solmaz, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü olarak halkın sağlık hizmetinden en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamak için kaliteyi yükseltmeye yönelik çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Ziyaret kapsamında sağlık personeliyle sohbet eden Solmaz, hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti ve dilek ve temennileri dinledi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü