Suruç, narıyla ön plana çıkacak

TAKİP ET

Suruç, damak tadı olan narının sınırlarını daha da genişletmek için hazırlanıyor. Bu kapsamda Suruç Belediyesi tarafından Nar Festivali düzenlenecek.

Daha önce Karaköprü Belediyesi'nin girişimleri sonucu Karaköprü Narı tescillenmişti. Suruç Belediyesi de ilçede önemli konumda olan Suruç Narının tescilini almak için çalışmalara başladı. Bu çalışmalar kapsamında Suruç'ta 19-20 Ekim tarihleri arasında Nar Festivali düzenlenecek.

 

'Narın yok olmaması için tüm çabayı göstereceğiz'

Tadı ve görünümüyle hem göze hem de damağa hitap eden Suruç Narının ününün Nar Festivali ile artacağını söyleyen Suruç Belediye Başkanı Hatice Çevik, "Aligör Mahallesi’nde nar hasadıyla başlayacak  festival kapsamında kadın ve çocuk atölyelerinin yanı sıra konserler düzenlenecek. Suruç narının yok olmaması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Narı, sadece meyve olarak ön plana çıkarmayacağız. Narın işlenip nar ekşisi ve nar suyu halinde katma değeri artmış halde satılması ve markalaşması için üreticiyi teşvik edeceğiz. Suruç narının coğrafi işaret tescil belgesini almak için de belediye olarak girişimlere başladık." dedi.

 

'Nar üretimi geçen yıllara oranla azaldı'

Geçen yıllara oranla narın üretiminin ilçede azaldığını belirten Başkan Çevik, “Biz  narı dünyaya tanıtmanın yanı sıra yerli üreticinin nara olan ilgisini artırmak için festivali düzenliyoruz. Narı üreten çiftçi fiyat açısından istediğini alamıyor. Nar bahçelerini söküp yerine başka ürün ekiyor. Nara büyük emek verip karşılığını alamayınca daha fazla para getiren ürünlere yöneliyor. Ancak bu bölgede yetişen narın bölgede, hatta ülkede benzeri yok. Bizim bu lezzeti yitirmememiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

 

suruç narıyla ön plana çıkacak arın yok olmaması için tüm çabayı göstereceğiz ar üretimi geçen yıllara oranla azaldı suruç belediyesi de ilçede önemli konumda suruç narının tescilini almak için çalışmalara başladı