'Suruç Otogarının yeri değişmeli'

TAKİP ET

Suruç Belediye Eşbaşkanı Hatice Çevik başkanlığında Meclis üyeleri, ilçe otogarının yerleşim alanı içinde kaldığını ve otogarın ilçe merkezi dışına çıkarılması için Büyükşehir Belediye Meclisine teklif sunuldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Suruç otogarı da gündeme getirildi. Suruç otogarının ilçe merkezinde kaldığını ve bunun birtakım sorunlar oluşturduğunu dile getiren Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çevik, otogarın ilçe merkezi dışına çıkarılması için teklif sundu.

'Yolcuların rahat bekleme ortamı bulunmuyor'

Otogarın ulaşım faaliyeti açısından sağlıklı olmadığını belirten Eşbaşkan Çevik, şehirler arası otobüslerin ve ilçe minibüslerinin duraklama ve bekleme esnasında yeterince konforlu ve rahat bir işlev sağlamadığını, yolcular açısından hijyenik ve rahat bekleme yerlerinin olmadığı, trafik yoğunluğunun ve stresinin had safhada olduğunu ifade etti.

Rastgele yolcu alınıyor

Turizm hizmeti veren bir firmaya ait otobüslerin rastgele durarak yolcu aldığını öne süren Çevik, "Şanlıurfa, Adana ve Mersin istikametinde turizm ulaşım hizmeti veren bir firmanın otobüsünün rastgele yol üzerinde yolcu aldığı ve beklediği, bu durumun çirkin bir görüntü olduğu ve hizmet kalitesini düşürdüğü bilinmektedir." dedi.              

'Taksi duraklarının olmaması trafik sorunlarını oluşturuyor'

Suruç Belediyesi Eşbaşkanı Çevik, "Buna ek olarak ilçemizde taksi hizmeti sunan rastgele taksicilik yapan vatandaşların olduğu ve bunlar için taksi bekleme duraklarının olmadığı ilçemizde trafik sorunlarını beraberinde getirmektedir. Söz konusu ilçe otogarının daha münasip ve elverişli bir yere taşınması ve hizmet vermesini talep ve öneri olarak bilgilerinize arz ederiz." ifadelerini kullandı.

 

suruç otogarının yeri değişmeli Şanlıurfa büyükşehir belediye meclisi rastgele yol üzerinde yolcu aldığı ve beklediği