Suruç'ta tüp patladı: 2 ölü

TAKİP ET

ŞANLIURFA'nın Suruç ilçesinde 6 katlı bir binanın son katındaki dairede meydana gelen tüp patlaması meydana geldi. olayda jandarma uzman çavuş Kaan Can Serpinli ile 4 aylık oğlu Asil Göktuğ vefat etti.

Olay gece geç saatlerinde İsmetpaşa Caddesi Barış Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre 6 katlı binanın en üst katında jandarma uzman çavuş Kaan Can Serpinli, ısınmak için kullandığı tüplü sobadan gaz sızması sorucu patlama meydana geldi. Patlamayı sesini duyan vatandaşlar durumu İtfaiye ve sağlık, polise bildirdi.

Olay yerine giden İtfaiye ekipleri alev alan evde yangına müdahale etti. Patlamanın meydana geldiği evde pencere, klima motoru ve beton parçaları yerinden koptu. Olay yerine giden ekipler yangını söndürerek içeride bulunan anne, baba ve 2 çocuğu kurtarmaya çalıştı. Alevlerin arasından çıkartılan Jandarma Uzman Çavuş Kaan Can Serpinli ve eşi ile 2 çocuğu Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Uzman Jandarma Çavuş Kaan Can Serpinli ile 4 aylık oğlu Asil Göktuğ Serpinli kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Anne ile kızın tedavisine ise devam ediliyor. Patlamanın ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Jandarma Alay Komutanı Metin Düz, ili birlikte olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı. Yaşanan patlamayla ilgili Valilik tarafından yazılı açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada şöyle denildi.,  “20.01.2021 tarihinde saat 00.50 sıralarında İlimiz Suruç İlçesi Barış Mahallesinde, altı katlı bir binanın en üst katındaki ikamette meydana gelen tüp patlaması sonucu; Suruç İlçe Jandarma Komutanlığında görevli  J.Uzm.Çvş. Kaan Can SERPİNLİ ve  dört aylık oğlu  hayatını kaybetmiş, Jandarma personelimizin eşi ve kızı ise yaralı olarak kaldırıldıkları Suruç Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Yaşanan kazada hayatını kaybeden Jandarma personelimiz ve evladına Allah’tan (cc) rahmet, yaralı anne ve çocuğumuza da acil şifalar dileriz.