Suruç'u yine sel aldı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da sağanak yağışın etkili olmasıyla Suruç ilçesi yine sele teslim oldu. Sellere maruz kalan Suruç, İtalya'nın Venedik kentini aratmadı.

Önceki yıllara oranla bu yıl daha fazla yağış alan Şanlıurfa'da birçok alan sel sularına maruz kalırken, Suruç ilçesi ise adeta caddeleri denizlerle kaplı Venedik kentine döndü. Atık su gideğenlerinin tıkandığı Suruç'ta hayat felç oldu.



Alt yapı halen yetersiz

Suruç ilçesinde alt yapı sorununun henüz tamamlanmaması nedeniyle her sağanak yağış etkili olduğunda caddeler sel sularına maruz kalıyor. Bu durumda deniz kentine dönen caddelerde hayat yaşanmaz bir duruma gelirken, vatandaşlar da sürekli aynı manzaraların yaşanmasına rağmen alt yapının halen çözüme kavuşturulmamasına tepki gösterdi.



Daha önce de caddeler göl olmuştu

İlçenin sele maruz kalması nedeniyle vatandaşlar evlerinde kilitli kalırken, dükkanları suyla dolan esnaflar ise kovalarla suyu çıkarmaya çalıştı. Alt yapısının sağanak yağışa hazır olmayan Suruç, daha önce de sele maruz kalmıştı. 



Sürekli aynı manzaraların yaşanmasına tepki gösteren vatandaşlar, "Suruç'un hem alt yapısı hem de yolları çok sıkıntılı. Yazın bozuk yollardan dolayı, toz dumandan kalıyoruz, kışın da en az yağışta bile sele maruz kalıyoruz. Bu durum her yıl görülüyor ama buna bir türlü çözüm bulunamıyor. Yetkililerin buna bir çözüm bularak bizi bu durumdan kurtarmaları için görev üstlenmeleri gerekiyor." ifadelerini kullandılar.

 

Şanlıurfa haberler son dakika sel