Sürücü'den Soylu'ya: Yolların olmamasından haberdar mısınız?

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki bir mahallenin bozuk yollarını Meclis'e taşıdı. Sürücü, köylülerin taleplerini dile getirdiği soru önergesinde, ambulansın köy yoluna giremediğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, ambulansın giremediği köy yolunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Vekil Sürücü, verdiği soru önergesinde köylülerin ağzından ifadeleri de ekleyerek, Şanlıurfa Siverek’te bir mahalle sakini çamurdan geçilmeyen ve ambulansın bile giremediği belirtilen yolların yapılması için ilçe belediyesine dilekçeyle başvurdu. Yurttaşların verdiği dilekçe de şu ifadeler yer almaktadır.

“Siverek ilçesi Soydan mahallesi Çelebi sokak no:12/1 ve Soydan mahallesi Çelebi sok no:52’de oturmaktayız. Eski ismi ile Kelok köyü olarak geçen Siverek merkeze 26 km uzaklıkta bulunan evlerimizin bağlantı yolu evimizin önü çamurdan dolayı yürünmeyecek haldedir. Benim hasta çocuğum komple vücudu alçıda, amcamın evinde ise özürlü çocukları olduğundan dolayı kapının önüne çocuklar çıkamamaktadır. Ben çocuğum için ambulans çağırdığımda çocuğumu kucağımda taşımak zorunda kalıyorum. Acil ev ile köy içi bağlantı kısmının yapılmasını saygılarımla arz ederim.”
Şanlıurfa’da yolu yapılmayan birçok köy bulunmakta bu konuda bozla adım atılması gerekmektedir” diyerek, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

1.Yolu bulunmayan kaç köy bulunmaktadır?

2.Büyükşehir olarak geçen bir kentin köy yollarının olmamasından haberdar mısınız?

3.Konu hakkında soruşturma açacak mısınız?

4.Siverek’te bahsi geçen köye yol yapılacak mıdır?


 

hdp ayşe sürücü milletvekili süleyman soylu