Sürücüler dikkat! 1 Aralık itibariyle yürürlüğe giriyor

TAKİP ET

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte, kış lastiği takma zorunluluğu tekrardan gündeme geldi. Bu zorunluluk, 1 Aralık itibariyle yürürlüğe girecek.

ÖTV ve MTV ücretlerinden sonra araç sahiplerine bir zorunluluk daha çıktı. Sürücülerin can güvenliği için alınan önlemlerden biri de kış lastiği taktırmak olacak.

"1 Aralık itibariyle yürürlüğe giriyor"

Şanlıurfa’da kışların yoğun kar yağışlı geçmediğini söyleyen sürücüler kış lastiği taktırmamak için her ne kadar dirense de kış lastiği taktırmak 1 Aralık itibariyle yürürlüğe giriyor.

"Sadece kış lastiği takmak yeterli değildir"

Kış lastikleri, buzlanma, kar ve dona karşı daha iyi bir tutuş sağlıyor. Ancak sadece kış lastiği takmak yeterli değildir, rot ayarının da kontrol edilmesi de büyük önem taşımaktadır. Rot ayarı, tekerleklerin düzgün bir şekilde hizalanmasını sağlar ve lastiklerin eşit bir şekilde aşınmasını sağlar.

Yaşanan ekonomik sorunların lastikleri de vurduğunu söyleyen uzmanlar, sürücülerin 2. El lastik almaya yöneldiklerini belirtti.

Bu konuda sürücülere uyarılarda bulunan Uzmanlar, vatandaşlar için, lastiklerin üretim tarihinin çok eski olmaması ve lastiklerdeki ‘diş derinliği’ en önemli unsurlar olarak karşımıza çıktığını, yeni bir binek lastiğin başlangıçta diş derinliği 8-9 mm civarındadır. Yasal olarak, lastik genişliğinin %75'i ve tüm çevresi boyunca diş derinliği 1,6 mm'ye inene kadar lastikler kullanılabilir.

"Lastik alırken nelere dikkat edilmeli"

Araç üreticilerinin tavsiye ettiği lastik ebatları kullanılmalı, Lastiğin fren ve çekiş özellikleri incelenmeli, Lastiklerin üzerinde kar logosunun yer alması gerekir, İklim özelliklerine uygun kış lastiği seçimi yapılmalı, Kış lastiklerinin üretim yılına dikkat edilmeli.

haber kış lastiği Şanlıurfa 1 Aralık itibariyle yürürlüğe girecek