ŞUSKİ'den içme suyu ile ilgili açıklama geldi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da meydana gelen selden sonra çamur rengine bürünen musluk sularıyla ilgili ŞUSKİ Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak artık şebeke suyunun tekrardan içilebileceğini söyledi.

15 Mart’ta Şanlıurfa’da meydana gelen selden sonra vatandaşlar şebeke suyu içemedi. Dün akşam ŞUSKİ tarafından yapılan paylaşımla suyun eski haline döndüğü bildirildi.

"ANALİZ VE RAPORLAR HIZLA DEVAM ETTİ"

Paylaşımda şu sözlere yer veren ŞUSKİ Genel Müdürlüğü “Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Laboratuvarlarının ve kurumumuzun uluslararası akredite laboratuvarının yaptığı analiz raporlarına göre 20 Mart 2023 tarihinden günümüze kadar merkez içme suyu arıtma tesisinden temin edilen suyun kesintisiz olarak içme suyu standartlarına uygun olarak arz edildiği tespit edilmiştir” dedi.

"SULAR KULLANILABİLECEK SEVİYEDE"

Daha sonra açıklamasını şu şekilde sürdüren ŞUSKİ Genel Müdürlüğü “Ayrıca merkez on dört (14) ana içme suyu depomuzdan çıkan suların ve merkez üç ilçe şebekemizden arz edilen suların genelinin temiz olduğu ve ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik’ şartlarını sağladığı ve içme suyu olarak kullanılabilecek seviyede olduğu tespit edilmiştir.” İfadelerine yer verildi