ŞUSKİ, israfa tepkisiz kalıyor

TAKİP ET

İçme suyu borusunun patlaması sonucu günlerdir boşa akan suyun önü kesilmiyor. Mahalleliler, durumu ŞUSKİ yetkililerine bildirse de yetkililer israfa adeta kulak tıkıyor.

Şanlıurfa'da israfın önünün kesilmesi ve tasarruf çalışmaları birçok kez sözde kalıyor. Bir yandan tasarruf politikaları gündeme getirilirken, öte yandan meydana gelen israf görmezden geliniyor.

 

Su, günlerdir boşa akıyor

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesine bağlı Akmağara Kırsal Mahallesi'nde şebeke suyu borusunun patlaması sonucu su günlerdir boşa akıyor. Patlayan borudan akan su, mahallede göle neden olurken, meydana gelen israf ise önlenmiyor.

 

ŞUSKİ ekipleri arızayı görmezden geliyor

Mahalleliler, su borusunun patladığını ŞUSKİ ekiplerine iletmesine rağmen arızaya müdahale edilmedi. İki haftadır boşa akan su israfa neden olurken, şikayetlerine cevap vermeyen ekiplere mahalleliler tepki gösterdi. 

 

Mahalleliler çamurdan geçemiyor

Borunun patlaması sonucu yer altından çıkan su mahallenin bataklığa dönüşmesine neden oldu. Öyle ki basınçlı suyun günlerdir akması yolu da bozdu. Bataklığa dönüşen yolda vatandaşlar yürüyemiyor.

 

'İki haftadır ŞUSKİ'yi çağırıyoruz ama kimse gelmiyor'

ŞUSKİ ekiplerinin arıza taleplerine cevap vermediklerini belirten mahalleliler, "İki haftadır burada bulunan şebeke suyu borusu patlamış. Arıza kaydını ŞUSKİ'ye bildirdik. Ancak gelen olmadı. Her gün ekipleri aramamıza rağmen bir arızayı bile yapmaya gelmiyorlar. Borunun patlaması burada hem biz mahallelilere çile yaşatıyor hem de büyük bir israfa neden oluyor." ifadelerini kullandılar.



Mehmet Halhalli / Urfa Değişim



 

Şuskİ yetkilileri İçme suyu borusu bozova haberler son dakika Şuski