ŞUSKİ, Kaşmer Dağı'na güneş enerjisi kuracak

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından enerji ihtiyacının karşılanması için Karaköprü ilçesine bağlı Kaşmer Dağı'nda güneş enerjisi kurulacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ŞUSKİ Genel Müdürü Mehmet Emin Özçınar, gazetecilerle bir araya gelerek 5 ayda yapılan çalışmaları anlattı. Yapılan çalışmalar arasında tasarrufa önem verildiğini belirten Özçınar, “Göreve geldiğimiz günden itibaren 13 adet binek araç, 27 adet iş makinasının kiralamasını feshederek yaklaşık 3 milyon TL’lik bir gideri kapattık ve önemli bir tasarruf elde ettik. Personellerin tamamı ile ilgili ise doğru bir planlama ve koordine yaparak atıl olan veya görev verilmeyen arkadaşlarımız göreve davet edildi. İş akdi ile ilgili usul ve esaslara uymayanlar için gerekli iş ve işlemler yapıldı. Fazla mesai ücretleri ile ilgili bir düzenleme gerçekleştirdik." diye konuştu.

 

Eski İsmar yeri ŞUSKİ'ye devredildi

Vatandaşların memnuniyetine öncelik verdikleri sözlerinin altını çizen ŞUSKİ Genel Müdürü Özçınar, “İlk önce tahakkuk ve tahsilatımızı artırmamız lazım. Şanlıurfa iline en yakın nüfus en yakın coğrafi konum olan Gaziantep ilinde 520 bine yakın bir su abonesi sayısı var, bizde ise 483 bin su abonesi var. Bizim kırsalımız onlara göre fazla. Şanlıurfa’da 2 bin 574 adet kuyu varken, Gaziantep’te 700 adet kuyu var. Tahakkuk ve tahsilat oranı olarak da bizlerden iki kat bir seviyedeler. Vatandaşlarımızın rahat ve kolay bir ödeme yapmaları için bizler bankalar ile otomatik ödeme talimatı için bir anlaşma yaparak faizsiz bir şekilde 12 ay taksit imkânı da sunduk. 13 ilçemizde 28 vezne 13 banka, PTT ve fatura tahsilat merkezleri ile hizmet vermekteyiz. Belediye Başkanımıza rica ettik Şanlıurfa’ya yakışmayan bir ortamda tahsilat yapıyoruz. Belediyemize ait Karakoyunlu iş merkezindeki eski İsmar diye bilinen yerin tamamı ŞUSKİ’ye devredildi. Orada tahsilat merkezine uygun bir proje hazırladık. Vatandaşımızın bir borcu bir işlemi varsa yukarı veya aşağı gidip gelmekten kurtulacak. Bu merkezde tahsilat, tahakkuk, vezneler, icra, takip, abone bütün iş ve işlemler bir merkezde toplanacak burada vatandaşımız geldiğinde misafirimiz olacak sıramatik sistemi ile sırasını bekleyecek, çayını içecek rahat bir şekilde işlemini gerçekleştirecektir” şeklinde konuştu.



 



Kaşmer Dağı'na ŞUSKİ için güneş enerjisi kurulacak

Özçınar, “Bizler bütçemizin yüzde 50’sini enerjiye veriyoruz. Aylık olarak yaklaşık 15 Milyon TL DEDAŞ’a para yatırmak zorundayız. Kullandığımız enerji miktarının karşılığıdır ve DEDAŞ'ın da hakkıdır. Fakat bu ödemeleri bugünkü koşullar çerçevesinde düzenli yapamadığımızdan dolayı geçen günlerde sizlerin de şahit olduğu bir enerji kesintisine maruz kaldık. Bu enerji sorununa Başkanımız Beyazgül bunu nasıl çözebiliriz diye talimat verdi. Bizler de kurumumuz bünyesinde yetenekli ve başarılı arkadaşlarımız ile çalışıyoruz. Bu arkadaşlarımız işi bilen takip eden personellerimizdir. Şuan enerji sorununu çözecek olan projemiz için düşük faizli 30 yıllık kredi bulduk geri ödemesiz şekilde. 25  megavatlık enerji ile ilgili bir haftalık süre içerisinde onayı da aldık. Kaşmer Dağı bölgesinde yer alan 800 dönümlük noktaya kurulacaktır. Alan tarıma elverişsiz dağlık bir alandır. Bu bölge ile ilgili asılsız iddialar ortaya atılarak Balıklıgöl’ün su havzasına kurulacak şeklinde yanlış bir şekilde yorumlar yapılmaktadır. Bunlar doğru değildir, havza ile alakası olmayan bir yerde yapılacaktır. Bizler en az bu memleketi sevenler kadar bu şehri seviyoruz. Biz bu şehre taş üstüne taş koymaya geldik. Başkanımız Beyazgül, Şanlıurfa enerjide bir yerlere bağımlı kalmasın kendi enerjisini üretsin diye bizlere gerekli talimatı verdi. Yer konusunu meclise sundu, meclis tarafından onaylandı. Meclis üyelerimize de çok teşekkür ederiz. Konu ile ilgili planlama yaklaşık 3 ay gibi bir sürede proje onaylanacak inşallah. Bu saydıklarımız 1. etap 2.etap ise 5. yılda 50 megavatlık bir enerjiyi kuracağız, şehrimize kazandıracağız. Siverek, Ceylanpınar, Akçakale gibi ilçelerimizde transferi uygun olan yerlerde de bir enerji çalışmamız var. Bunlar da yetmiyor Gaziantep Üniversitesinden, İstanbul Teknik üniversitesinden hocalarımız danışmanlık ediyor. Atık sulardan ve diğer sulardan, akan sularımızdan hidroelektrik santrali kurabilecek pozisyonumuz var mı diye çalışmalar yapılıyor. Tahsilat ve tahakkuk ile yani su parası ile hizmet edebilecek durumda değiliz. Her ay açık veriyoruz. Açığımızı da Büyükşehir Belediyemiz bizlere borç veriyor” ifadelerini kullandı.



 



67 milyon TL’lik proje

“Devlette süreklilik esastır, makamlar geçicidir." diyen Mehmet Emib Özçınar, "Bizler bu göreve geldiğimizde Sayın Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül, devam eden projeleri tamamlanması talimatını vererek şehrimiz için faydalı yeni projelerin hayata sunulmasını istedi. Bizler bu talimata istinaden 3 aylık gibi bir zamanda arkadaşlarımız çalıştı. yüzde 100 ü hibe olan 67 Milyon TL’lik bir hibeyi şehrimize kazandırdık imzaladık. Bu hibe programı Akçakale, Harran, Bozova ilçelerimizi kapsıyor. Şuan Siverek ilçemizin de su sorununu  çözüyoruz. Harran bölgesinde Ağveran kuyuları diye bilinen kaynak sularımızı bu proje kapsamında vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Çok kaliteli memba suyu kalitesinde bir özelliğe sahiptir.  Akçakale ve Harran ilçelerimiz temiz, sağlıklı içme suyuna kavuşacaktır” sözlerine yer verdi.  



 

Şuskİ kaşmer dağı a güneş enerjisi kuracak Şanlıurfa büyükşehir belediyesi eski İsmar yeri Şuskİye devredildi gaziantep’te 700 adet kuyu var 67 milyon tl’lik proje bizler bütçemizin yüzde 50’sini enerjiye veriyoruz 3 milyon tl’lik bir gideri kapattık siv