ŞUSKİ kırsalda zayıf mı kalıyor?

TAKİP ET

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşleri (ŞUSKİ) Müdürlüğü kent merkezinde çalışmalar yapsa da kırsal bölgelerde zayıf kalması zaman zaman eleştirilere konu oluyor. Büyükşehir Belediyesi Meclisinde gündeme gelen ŞUSKİ, bazı Meclis üyeleri tarafından gerekli hizmeti ulaştıramaması gerekçesiyle eleştirildi.

Şanlıurfa’da kırsal bölgeler başta olmak üzere birçok mahallede halen içme suyu sorunu yaşanmaya devam ediyor. Özellikle Siverek ilçesinde bazı mahallelerde içme suyunun olmaması nedeniyle vatandaşları başka yerden su taşıması konusu ulusal gündemde yer almasına rağmen halen birçok mahalleye gereken hizmet gitmemiş durumda. Bu nedenle ŞUSKİ Müdürlüğü gereken hizmeti ulaştıramamasından dolayı zaman zaman eleştiriliyor.

 

Meclis gündemine alınan ŞUSKİ eleştirilere konu oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi Şubat ayı toplantısının ikinci oturumunda ŞUSKİ ile ilgili bazı konular genel kurula havale edildi. ‘Kuyu Suları İçin Atıksu Ücretinin Belirlenmesi’ ve ‘2020-2024 Stratejik Planı’ ile ilgili önergeler oy birliğiyle genel kurula havale edilirken, bazı Meclis üyeleri ŞUSKİ’nin hizmet yetiştirememesini eleştirdi. 

 



Gündoğdu: Sürekli bütçe yetersizliği öne sürülüyor

ŞUSKİ Müdürlüğünün sürekli bütçe yetersizliğiyle yakındığını ve çalışmaların yetersiz olduğunu öne süren Meclis üyesi Mahmut Gündoğdu, “ŞUSKİ’nin yeni yönetimi göreve başlamasından itibaren her gün Meclise havale edilmesi üzere önergeler getiriliyor ve çalışmalar yapıldığı söyleniyor. Ancak Harran ve Akçakale’de 18 kuyu kazıldı, tesisleri kuruldu. Fakat olduğu gibi duruyor. ŞUSKİ yönetimi sürekli bütçe yetersizliği gerekçesiyle dert yanıyor. Eğer o görevi kabul ettiysen gereken neyse onu yapacaksın. Eski yönetim tarafından kazılan kuyulardan bir türlü evlere şebeke bağlanamadı. Her şey tamamlanmış, sadece evlere şebeke döşemesi yapılacak. Maalesef bu iş bir türlü bitirilmiyor. ŞUSKİ’nin bütçesinin olmadığı konusu gündeme geldiğinde destek için önerilen önergeleri kabul ediyoruz. Dünya bankasından ve diğer yerlerden destek içi el kaldırıyoruz.” dedi. 

 



Sultan: ŞUSKİ ile ilgili vatandaşlardan şikayet var

Vatandaşların şikayetlerini gündeme getirmek zorunda olduklarını belirten Fırat Sultan, “ŞUSKİ Müdürü Mehmet Emin Özçınar’ın Meclise davet edilmesi ve sorunlarımızı ona iletmemiz gerekir. Çünkü halkın ŞUSKİ ile ilgili sorunları var. Bizi seçenler, bize sorunlarını dile getiriyorlar. Aynı zamanda biz bütçesi için kredi veriyoruz. Bunun için 2020 bütçesi onaylanırken sorunlarımızı da kendilerine iletelim. Sorun neredeyse kendisi bize açıklama yapsın.  

 



Taziye evlerinde yaşanan sorunlar da gündeme alındı

Şanlıurfa’da bulunan taziye evlerindeki sorunların belirlenmesi ve taziye evlerindeki problemlerin çözümlenmesi için gerekli araştırmaların yapılarak Meclise bir rapor halinde sunulması önerisi oy birliğiyle kabul edildi.

 

Ekmeğin kalitesi

Son zamanlarda gündemden düşmeyen Şanlıurfa ekmeği ile ilgili konu da gündemde yer aldı. Şanlıurfa’da üretilen ekmek ve pasta ürünlerinin sağlıklı ve kaliteli üretilmesi amacıyla yapılması gereken çalışmaların araştırılarak Meclise sunulması oy birliğiyle kabul edildi.

 



Göçmen konusu

Şanlıurfalı vatandaşların ile göçmen topluluk arasında toplumsal uyumun desteklenmesi ve sosyal birlikteliğin gerçekleştirilmesi amacıyla yapılan çalışmaların araştırılarak Meclise sunulması oy birliğiyle kabul edildi.

 

Murat Doğan / Urfa Değişim



Şuskİ kırsalda zayıf mı kalıyor? meclis gündemine alınan Şuskİ eleştirilere konu oldu gündoğdu: sürekli bütçe yetersizliği öne sürülüyor sultan: Şuskİ ile ilgili vatandaşlardan şikayet var taziye evlerinde yaşanan sorunlar da gündeme alındı ekmeğin kalite