ŞUSKİ'nin elektrik borcu ne kadar?

TAKİP ET

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşleri (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğünün elektrik borcu açıklandı. ŞUSKİ, elektrik borcunu İller Bankası'ndan alacağı borçla kapatacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ŞUSKİ'nin 2018 yılı Mali hesap cetveli, Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşüldü. Meclis toplantısında, ŞUSKİ'nin DEDAŞ'a 80  milyona yakın elektrik borcu olduğu belirtildi. ŞUSKİ'nin bu borcu İller Bankası'nda alacağı borç ile kapatacağı belirtildi. Ancak bazı Meclis üyeleri borcun borçla kapatılmasının kamu kurumu için uygun olmadığını belirtti.







Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Meclis Başkanı Ahmet Kaytan, borcun mecburen borçla kapatılacağını belirterek, "Bizler Belediye olarak hizmet birimiyiz ve hizmet etmek zorundayız. Bu konuda mecburen ŞUSKİ Genel Müdürlüğüne bu yetkiyi vermek zorundayız. Aksi halde hizmetin bir anlamı olmaz." dedi.  

2018 mali yılı kesin hesap cetveli ile ilgili komisyonca yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde 2018 kamu mali yönetimi oy birliği ile kabul edildi.



Urfa Değişim

Şuskİ in elektrik borcu ne kadar? Şanlıurfa büyükşehir belediyesi Şuskİ in 2018 yılı mali hesap cetveli elektrik borcunu İller bankası dan alacağı borçla kapatacak