Süt ürünlerini alacaklar dikkat! Dolarla yarışıyor

TAKİP ET

Tarım ve hayvancılığın merkezi olarak tabir edilen Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yoğurt fiyatları doları geçerek 27 liraya ulaştı.

Siverek ilçesi tarım ve hayvancılığın merkezi olarak bilinip Şanlıurfa’nın canlı hayvan ihtiyacının yaklaşık % 67’sini karşılıyor.

Son dönemde uygulanan yanlış tarım ve hayvancılık politikaları yüzünden besiciler zor durumda kaldı.

Bölgede hayvancılık yapanlar artan yem fiyatlarından dolayı hayvan yetiştiriciliği yapmak istemiyor.

Bölgede azalan besicilik ve her gün dolar bazında yapılan yem artışları siverek’te süt ürünlerine yansıyor.

SÜT ÜRÜNÜ SATANLARDA DERTLİ

Uzun yıllardır siverek’te başta peynircilik ve diğer süt ürünlarini satıcılığını yapan Celal Yalay, fiyat atışları yüzünden kendilerininde zor durumda olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Son günlerde özelikle yoğurt fiyatlarında sürekli arış oluyor. Şu anda köy yoğurdunun kilosu 27 Tl oldu. Taze peynirin fiyatı bir kilo 80 Tl oldu. Vatandaş bir hafta önce yoğurdun kilosunu 20 Tl den alıyordu. İnanın bu artışlar yüzünden süt ürünlerinin fiyatını utanarak vatandaşlara diyoruz. Bizde, besicide, alıcıda bu atışlardan rahatsız durumdayız. Bu artışlar ne zamana kadar sürecek bizde bilmiyoruz. Satıcı olarakta bu duruma birileri dur demeli. Siverek tarihinde hiçbir zaman bir kilo yoğurdun fiyatı doları aşmamıştı. Allah yardımcımız olsun.” dedi. 

Tarım ve hayvancılığın merkezi Şanlıurfa Siverek yoğurt fiyatları