ŞUTSO; 'Topyekun Elimizi Taşın Altına Koymalıyız'

TAKİP ET

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen toplantıda Şanlıurfa uçak sefer sayılarının arttırılması konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Göbeklitepe salonunda düzenlenen toplantıya Ticaret Sanayi odası Başkanı Halil Peltek, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda bir açıklama yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İ. Halil Peltek, uçak sefer sayılarının artırılması için Şanlıurfa da bulunan herkesin topyekûn elini taşın altına koyması gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu; “Son Günlerde her ne kadar sefer sayılarımız çoğalsa bile doluluk oranımız istediğimiz ölçüde değil. Geçmişten bu güne süregelen birtakım alışkanlıklarımızı geride bırakmalıyız. Geçmiş zamanlarda Gaziantep’ten veya Diyarbakır’dan çevre illerden uçakla yolculuk yapmak üzere 50 TL veya 70 TL ucuz diye giderek o illerden yapardık.

Fakat şimdi nasıl ki istihdam seferberliği başlattıksa Şanlıurfa da ise turizm konusunda bir seferberlik başlatmamız lazım. Artık şapkamızı önümüze indirmemiz ve şehrimizi düşünmemiz lazım. Bizim paramız şehrimizde kalsın.

Gidip Gaziantep veya Diyarbakır’dan alışveriş yapmamalıyız. Tabi ki konumuz uçak seferleri ve bende uçak seferleri açısından bahsediyorum. Artık bu günden sonra şehrimizi düşünme açısından her anlamda, turizm açısından, ekonomi açısından uçak seferlerinin arttırılması ve doluluk oranlarımızın artması açısından artık hepimizin şehrimize dönmesi gerekiyor.

Biz hep birlikte el ele verirsek nasıl ki şimdi Şanlıurfa da bütün STK’larla tek vücut olmuşsak bürokratıyla, siyasileriyle birlikte çalışıp Şanlıurfa’mızın geleceğini tayin etmek için ekonomik kalkınma anlamında bundan sonra şehrimiz ve değerli hemşerilerimiz ile birlikte hareket etmemiz lazım.

Şimdi bütün ilçelerle birlikte Büyükşehir Belediye başkanımız da makamına oturmuştur. Biz hepsine hayırlı olsun derken Büyükşehir Belediyemizle, ilçe belediyelerimizle bürokratlarımızla başta sayın valimiz olmak üzere basınımızı da katarak Şanlıurfa’nın bir gram menfaatini başka yerlere taşımamamız lazım.

Artık Şanlıurfa için böyle yada şöyle yapalım demekten ziyade artık böyle yada şöyle yapalım gibi tavırlarla yapmamız gerekeni yapmamız lazım. Bu gelişen illerin bizden daha iyi bir yönleri yok. Turizm alanları bizden fazla değil. Geçmiş tarihi bizden fazla değil. Üretim ve tarım potansiyeli bizlerden fazla değil. Sanayileri bizlerden fazla değil.

Bizde eksik olan birliktelik, beraber düşünme ve ortak akıl artık ortak aklı kullanmamız lazım. Biz bütün her şeye açık olarak ve bütün STK’larla beraber bundan sonra bütün fikirleri birlikte analiz ve istişare ederek hareket etmemiz gerektiğine inanıyoruz. 

Ümit ediyoruz ki, önümüzdeki süreçler içerisinde gerek siyasi parti vekillerimizle gerek belediye başkanlarımızın tümüyle gerekse STK’ların tamamıyla genel müdürlerimizle beraber Şanlıurfa’nın kalkınması için bir zincir oluşturmamız lazım.” dedi.

Oluşturulan zincirin halkası bir yerde koparsa bütün zincir dağılır. Artık bunları hep beraber yapmamız gerekiyor. Bu vesile ile toplantımıza katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’mıza ve Şanlıurfalımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati tso uçak sefer sayıları doluluk oranı