Suya zam geldi! Vatandaş tepkili

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi meclis kararıyla suya yüzde 25 zam yaptığını açıkladı. Üst üste gelen zamlardan yakınan vatandaşlar, son gelen su zammına ateş püskürdü. Bazı vatandaşlar Başkan Beyazgül'e hakkını helal etmeyeceğini söyledi.

1 Temmuz itibarıyla Şanlıurfa’da yürürlüğe girecek olan su zammına birçok parti lideri tepki göstermesine rağmen belediyeden geri adım atılmadı. Su zammı muhalefetin red kararına rağmen Ak Parti ve MHP’nin oylarıyla meclisten geçti. Son zamanlarda sık sık gelen gıda, akaryakıt ve ilaç zamlarından sonra suya da zam gelecek olması vatandaşların tepkisine neden oldu. Gazetemizin mikrofonlarına konuşan vatandaşlar birbirinden ilginç tepkiler gösterdi.

Her defasında İstanbul Büyükşehir’i suya yapılan zamlar ile eleştiri yağmuruna tutan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi suya yaptığı zam ile halk tarafından eleştiri okların hedefi oldu.

Yapılan su zammı hakkında mikrofonlarımıza konuşan vatandaşlar Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü topa tuttu.

ZEYNEL BAŞKAN O ZAMLA DUŞ ALSIN

Suya yapılan zammı sert bir dille tepki gösteren Ali Doğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’a adeta ateş püskürdü.

Yapılan zamlardan dolayı hakkını helal etmediğini söyleyen Ali Doğan, “Hayırlı olsun. Beyazgül başkanımız onla duş alsın. Helal parayla başkanımız bir duş alsın ben hakkımı helal etmiyorum. Ne ona nede Cumhurbaşkanımıza” dedi.

SUYA YAPILAN ZAM NORMALDİR

Her şeye yapılan zamlardan sonra suya yapılan zammı anlayışla karşıladığını aktaran Emin Manas böyle gerektiği için Büyükşehir Belediyesinin bu kararı aldığını ifade etti.

Emin Manas sözlerini şöyle sürdürdü: “Her şeye zam geldikten sonra belediye suya zam yapmasına bir şey diyemiyoruz. Çünkü artık alıştık, ekmek 2 buçuk lirayken 3 lira oldu. Sonra 3,5 oldu. Millet o kadar alışmış ki alamadığı halde bile alışmışlar insanlar gelen zamlara”

SU ZAMMINA KAHKAHA ATARAK YANIT VERDİ!

Üst üste yaşanan zamlardan sonra zam kelimesini duyan vatandaşlar psikolojik olarak tepkisini gülerek veriyor. Şanlıurfa’da suya yapılan zam hakkında konuşan Basmacı kahkaha atarak cevap verdi: “Alışmışız ben bir şey diyemiyorum. Artık ona mı diyelim mazota mı hiçbir şey diyemiyoruz. Zamlar yenimi geldi ki az önce bir denetim bağı yatırdım. Daha önce 200 milyondu şimdi 700 bu hal midir?”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi suya yüzde 25 zam