Süzen, Karaköprü'deki sorunlara dikkat çekti

TAKİP ET

DEVA Partisi Karaköprü İlçe Hukuk ve Adalet İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Ömer Süzen Karaköprü'nün kanayan yarası haline gelen Mezarlık sorunu ve Yaşampark hakkında açıklamalarda bulundu.

Karaköprü’de sorunları yumak haline döndüğünü ve çözüm noktasında yerel yönetimin yetersiz kaldığına vurgu yapan Mehmet Ömer Süzen, milyonlarca lira kaynak harcanarak yapımına başlanan ve atıl durumda bırakılan Yaşam Park ve devasa bir ilçe olan Karaköprü’de giderek büyüyen mezarlık sorununa dikkat çekti.

“İlçemiz sınırlarında bulunan Doğukent Mahallesi’nde yer alan ve büyük umutlar ile yapılan Yaşam Parkı’nın son hali içler acısı ve metruk bir durumdadır” diyen Süzen, “Büyük bir yatırım ve beklenti ile yapılan ve halkın hizmetine açılan park geniş bir alanda yer alsa da içerisinin bakımsız olması kötü bir görüntüye, yapılan masrafların boşa gitmesine ve vatandaşların tepkisine sebep olmaktadır” dedi.

“Yaklaşık 120 dönüm araziye sahip olan bu parkın 50 dönümden fazlası taşlık arazi durumundadır. Bu alana hiçbir ağaç dikilmemiş, yeşil alan yapılmamıştır” diye konuşan Süzen şunları söyledi:
“Yaşam parkta, aqua park faal hale getirilememiş, çürümeye yüz tutmuş ve şuan atıl bir durumdadır. Hakeza yapılan halı sahası ve basket sahasındaki fileler, çevre telleri güvenlik olmadığından çoğu koparılmıştır, tuvalet ve güvenlik kulübeleri yıkık dökük bir şekildedir. 

Aldatmacadan ibaret oldu
Bir diğer husus ise yaşam Park projesinin içerisinde; Yüzme havuzu,  Voleybol, Badminton, Tenis, Golf, Okçuluk, Dart, Dağ Kızağı Sahaları, Koşu, Bisiklet ve Paten Parkurları, At Biniciliği ve Kaykay Pisti, Fitnesss ve Çocuk Oyun Alanları, Kapalı Spor Alanı, Biyolojik Göl, Şelaleler, Süs Havuzları, Kuru Havuz, Restaurant ve Kafeler, Amfi Tiyatro Alanı, Konser Alanları, Yazlık Sinema Alanı, Piknik Alanları, Seyir Terasları ve Otopark gibi birçok yaşam alanı bulunacağı belirtilmişti.

Verilen söz tutulmadı
Ancak; bunlar bir aldatmacadan ibaret olduğunu ve bu konuda verilen sözün tutulmadığına şahit olduk. Biz bir an önce yaşam Park için verilen sözleri tamamen tutulmasını ve projenin vaad edildiği şekilde tamamlanmasını ve aqua parkın faal hale getirilmesini, futbol ve basketbol sahasına gereken bakım ve özenin getirilmesini, tuvalet ve güvenlik kulübesine gerekli bakımların yapılması önemlidir ve gerekmektedir.”

Karaköprü’de yaptıkları çalışma ile sorunları tespit ettiklerini ve bunlara çözüm önerileri ürettiklerine dikkat çeken Süzen, “Karaköprümüzün sorunlarını, ihtiyaçlarını yapılması gerekenleri araştırıyoruz, çalışıyoruz. Bu konuda ilçe teşkilatımız ile beraber bir çalışma yaptık. Bu çalışmamızda Karaköprü’nün sorunlarını ve ihtiyaçlarını belirledik. Buna karşın çözüm önerilerini de manifesto şeklinde kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Mezarlık yeri sorununa dikkat çekti
Karaköprü ilçesi için önem arz eden konulardan bir diğerinin ise mezarlık yeri olduğunu söyleyen Süzen, “Özellikle acil bir şekilde çözüm üretilmesi gereken bir sorunu paylaşmak istiyorum. Karaköprü’deki mezarlık sorunu…  Karaköprü’deki mevcut aile mezarlığı yıllar öncesinden kapasitesini doldurmuştur. Bu konuda Karaköprümüze ilçe sınırları içerisinde yeni bir mezarlık yeri tahsis edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Bu konuda vatandaşların taleplerinin olduğunu belirten Süzen, “Muhtarlarımız ve STK’larımız belediyeye gerekli bildirimi yapmışlardır.  Ancak belediye bu konuda hiçbir hukuki ve fiili adım atmamıştır. Gerekli özeni göstermemiştir. Bizim buradan talebimiz bu konu siyaset üstü bir konudur. Bu hassasiyetimizin de belediye tarafından göz önüne alınmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.