Tabip Odası'nda seçim heyecanı başladı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da görev yapan doktorlar, 18-19 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan Şanlıurfa Tabip Odası seçimlerine kilitlendi. Bütün sağlık çalışanları gibi zorlu bir süreçten geçmekte olan doktorlar bugünlerde tatlı bir telaş ve heyecan içindeler.

Mevcut Tabip Odası yönetimi yeniden aday olurken, bir grup doktorun da Şanlıurfa Hekim Birliği adı altında seçim yarışına katılacağı öğrenildi.

İki liste halinde 18-19 Temmuz 2020 tarihlerinde gidilecek olan Şanlıurfa Tabip Odası seçimi için doktorlar adeta nefeslerini tutmuş durumda süreci takip ediyorlar.

 

Demokratik Hekim Girişimi’nin adayı Dr. Osman Yüksekyayla olduğu belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada, “Her dönem Nisan-Mayıs aylarında yapılan Tabip Odası seçimi Covid 19 Pandemisi tedbirleri kapsamında alınan kararlar nedeniyle normal zamanında yapılamadı. Yapılamamıştır. 01.06.2020 tarihinden itibaren Normalleşme sürecinin başlamasıyla tedbirler kaldırılmış olup Yüksek seçim kurulunun 03.06. 2020 tarih ve E.140627 sayılı yazısı üzerine ilçe seçim kurulları tarafından odalara gönderilen yazılarla seçim tarihlerinin bildirilmesi talep edilmiştir. Seçimlerin en kısa zamanda yapılarak yasa hükmünün yerine getirilmesi ve yeni organların belirlenmesi gerekmektedir. TTB MK tarafından Temmuz ayında oda seçimlerinin tamamlanması istenmiştir. Bu sebeplerle Yönetim kurulumuz tarafından durum değerlendirilerek bu olağan üstü dönemde Seçimli olağan genel kurulumuzu 18-19 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirme kararı alınmıştır. Oda genel kurullarımızın da gerçekleştirilmesinde COVİD-19 hastalığı yayılımının önlenmesine ilişkin gerekli her türlü tedbirleri alacağız. Sosyal mesafenin en iyi şekilde sağlanabilmesi adına Genel Kurul Şanlıurfa Barosu Tahir Elçi Konferans Salonun da seçimlerde aynı yerde yapılacaktır. Bu zor dönemde, zorunlu bir şekilde gerçekleştireceğimiz oda genel kurulumuza katılımızı bekler, mesleğimize, meslek odamıza sahip çıkma adına destekleriniz için teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı. 

Şanlıurfa’da görev yapan doktorlar Şanlıurfa tabip odası seçim heyecanı