Taksicilerin yüzü gülmüyor!

TAKİP ET

Hayat şartlarının giderek zorlaştığı ve enflasyonun zirvede olduğu bu dönemler hayatın her alanını etkiliyor. Enflasyon ve zamlardan nasibini alan taksiciler ise son yaşanan felaketlerden sonra yüzlerinin gülmediğini söyledi.

Yaşanan ekonomi sıkıntılardan etkilenen Şanlıurfa taksicileri taksimetre tarifesinin 2 bin liraya yükselmesine, indi bindi ve açılış ücretlerinden yanan dert yakındı. Taksimetre açılış ücretini 15 TL talep eden taksicilerin açılış ücreti 13 TL, kilometre ücreti 12 TL, indi bindi ise 40 TL olarak belirlenmesini istedi.

Taksimetre tarife ücretinin 2 bin lira olması birçok taksiciyi kötü şekilde etkilerken bazı taksiciler geçen yıl ile bu sene arasında 100 yüze yakın yapılan taksimetre tarife ücretinden dert yakındı.

Yaşadıkları sıkıntıları Urfa Değişim Gazetesine anlatan taksiciler akaryakıt, tamir ücretlerinin yüksek olmasının ardından taksimetre tarife ücretinin 2 bin lira olmasına da ateş püskürdü.

“ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ”

15 yıldan beridir Şanlıurfa’da taksicilik yapan Müslüm Karaca, taksimetreye yapılan zamların hemen ertesinde ceplerinden 2 bin liranın çıkmasının kendilerini kötü şekilde etkilediğini kaydetti.

Karaca, “15 yıldan beridir taksiciyim taksimetre ayarları konusunda sıkıntımız var. 2 bin lira maliyet istiyor. Bizlerde daha yapmadık müşteriye karşı mahcup oluyoruz. Net bir şeyin belirlenmesi lazım. İndi bindi ücretlerinin belli olması lazım. Sonunda bizlerin ekmek teknesi bizlerde mağduruz müşterilere mahcup oluyoruz” dedi.

YAŞANAN FELAKETLER BİZİ ETKİLEDİ!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketleri ve yaşanan selden dolayı yabancı turistlerin Şanlıurfa’ya gelmediğini bunun da taksicilerin kötü etkilediğini söyleyen Müslüm Karaca, “Yaşanan deprem sel felaketinden dolayı insanlar Şanlıurfa’dan kaçıyor. Turistler gelmiyor işlerimiz biraz kırık ama yine de çok şükür. Akaryakıt fiyatları öncesine göre daha iyi.  Daha önce akaryakıtı 30 liradan alıyorduk bize gerçekten bir şey kalmıyordu. Şu anda inmiş fiyatlar umuyoruz seçim sonrası daha da iner” dedi.

“TAKSİMETRE TARİFE ÜCRETİ 2 BİN LİRA OLDU”

Geçen yıl taksimetre tarife ücretinin 1100 liradan bu yıl 2 bin liraya çıkması taksicilerin ceplerini yaktığını belirten Necmi Narin, “35 yıldan beri taksiciyim.  Her meslekte olduğu gibi taksicilikte de sıkıntılar var. Özellikle taksimetre zamları geldiği zaman taksimetre tarifesi alıyorlar 2 bin lira.

Zamma gelince bizlere zammı az veriyorlar ve bizlerde müşteri ile sıkıntı yaşıyoruz. En azından indi bindi 50 TL olması lazım.  Kilometre 15 açılış 15 olması lazım. Bize şu anda verilen tarife 13 lira açılış 11 lira kilometre bu fiyatlarda bizleri kurtarmıyor. Bugün en basiti gıda ürünleri aldı başını gitmiş” açıklamasında bulundu.

“HER ŞEY ARTTI BİZİM ÜCRETLERDE ARTMASI LAZIM”

Talep edilen taksimetre ücretlerinin yerine getirilmediğini söyleyen Necmi Narin, “Aracımızı sanayi götürüyoruz ücretler yüksek, bakım onarım fiyatları uçmuş ve bu pahalılıkta bizim tarifemiz bizleri kurtarmıyor. Müşterilerde sıkıntı yaşıyor en azından güzel bir tarife verseler onlara karşı mahcup olmayız. Müşterileri bir yere bıraktığımız zaman dönüşler hep boş oluyor. Ondan dolayı aldığımızı akaryakıta veriyoruz. Yaşanan deprem sonrası turistler gelmediği için müşteri kayıpları yaşıyoruz. Bu da bizi ciddi şekilde etkiliyor” dedi.

Enflasyon taksiciler Şanlıurfa taksimetre