Tanal'dan Cumhurbaşkanı'nı kızdıracak sözler

TAKİP ET

Bir takım açılışlar ve halkla buluşmak için Şanlıurfa'ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan için Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal sosyal medya hesabından paylaşım yaparak sert eleştirilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Cumartesi günü Şanlıurfa’ya gelecek.

“MİTİNG KALABALIK GÖZÜKSÜN DİYE BASKILAR YAPILIYOR”

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı mitinginin kalabalık gözükmesi için muhtarlara talimat verildiğini söyleyerek: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Aralık’ta Şanlıurfa’da yapacağı seçim mitinginde, alanın kalabalık görülmesi için devletin tüm imkânları kullanılıyor. Muhtarlar aranarak köylerden/mahallelerden vatandaşların mitinge gelmesi için baskı yapılıyor.” dedi.

“ŞANLIURFA’DA KAYMAKAMLIKLARDAN MUHTARLARA MESAJ GÖNDERİLİYOR”

Muhtarlara atılan davet mesajının olduğunu vurgulayan Tanal sözlerini şöyle sürdürdü: “ Kırsalda her köye yönelik araç tahsis ediliyor. Şanlıurfa’da kaymakamlıklardan muhtarlara mesaj gönderiliyor. Kaymakamlıkların söz konusu mesajlarında aynen şu ifadeler yazılı: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Aralık Cumartesi günü saat 13:00'da ilimiz Abide Meydanında yapacağı buluşmaya tüm halkımız davetli olduğunu Muhtarlarımız tarafından vatandaşlarımıza Cuma günü 2 defa, Cumartesi sabah 1 defa olmak üzere 3 defa anons edilerek gerekli duyuruların yapılması rica ederim.” ifadelerini kullandı.

“NE KADAR ÇIRPINIRSANIZ ÇIRPININ GİDECEKSİNİZ”

Sandık açıldığında Şanlıurfa halkının size nasıl ders verdiğini göreceksiniz! Ne kadar çırpınırsanız çırpının ‘Gideceksiniz’ diyen Tanal: “Fakir fukara için kullanılması gereken imkanlar, harcanması gereken paralar bir siyasi partinin mitingi için mi seferber ediliyor? Yazıktır günahtır! Kulüpler, dernekler dahil, tüm kurumların yöneticilerine de Erdoğan’ın mitingine katılım sağlanması yönünde mesajlar gidiyor. Devletin, belediyenin imkânlarıyla sağdan soldan milleti toplayarak Şanlıurfa’da miting alanını kalabalık göstermeye çalışacağınızın farkındayız. Ancak Şanlıurfa’da sessiz çoğunluk, sabırla seçim gününü bekliyor. Sandık açıldığında Şanlıurfa halkının size nasıl ders verdiğini göreceksiniz! Ne kadar çırpınırsanız çırpının ‘Gideceksiniz’”  diyerek sert şekilde konuştu.