Tanal'dan Urfa'da çöken binayla ilgili açıklama! "Tedbirsizlik can almaya devam ediyor"

TAKİP ET

Bozova'da depremde hasar alana 2 katlı bir evin çökmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi ise yaralandı. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, 'Depremin üzerinden 1 yıl geçti ama hala tedbirsizlik can almaya devam ediyor' diyerek tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, olay, gece saat 03.50 sıralarında Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Deliler kırsal mahallesinde yaşandı.Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde 2 katlı binan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar aldığı öğrenildi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabı üzerinden olayın çok yönlü araştırılarak ihmali bulunan kişilere hesap sorulması gerektiğini vurguladı.

'ORTA HASARLI' GÖSTERİLEN BİNA, KENDİLİĞİNDEN ÇÖKTÜ

Tanal, açıklaması şu şekilde:

“Çok üzücü!

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi Deliler mahallesinde Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Depremi'nin ardından 'orta hasarlı' gösterilen bina, kendiliğinden çöktü. Maalesef enkaz altında kalan biri çocuk, 2 kişi hayatını kaybetti. 8 vatandaşımız ise yaralandı.

“İHMALİ BULUNANLARDAN HESAP SORULMALIDIR”

Bu acı hadisede hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Olay çok yönlü soruşturularak, ihmali bulunanlardan hesap sorulmalıdır.  Hala Şanlıurfa'da risk teşkil eden binalarla ilgili birçok şikâyet yansıyor. Depremin üzerinden 1 yıl geçti ama hala tedbirsizlik can almaya devam ediyor.”

CHP’li Mahmut Tanal