Tanal, Fıstık üreticilerinin sesi oldu!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yıllardan beri kangren haline gelen fıstık üreticilerine verilmeyen tarımsal desteğe İstanbul CHP Milletvekili Mahmut Tanal parmak bastı.

Yükselen mazot gübre ziraiyi ilaç fiyatlarından dolayı son yılların en kötü dönemini geçiren Urfalı fıstık üreticilerine CHP Milletvekili Tanal ses oldu.Fındığa verilen tarımsal desteklemenin fıstığa da verilmesi gerektiğini söyleyen Tanal, Tarım ve Orman Bakan Vahit Kirişçi’ye seslendi.

Yapılanları adaletsizlik ve ayrımcılık olduğunu nitelendiren Tanal  Tarım ve Orman Bakanlığa şöyle seslendi: Tarım Orman Bakanlığına sesleniyorum. Şanlıurfa'da fıstık üreticileri, tarımsal desteklemeden yararlanmıyor. Fındıktaki taban fiyat uygulaması, fıstıkta da hayata geçirilmelidir. Fındık üreticisine verilen tarımsal desteklemeden #fıstık üreticisinin yararlanmaması, ayrımcılıktır, adaletsizliktir! Şanlıurfa’da fıstık eken vatandaşlarımız tarım destekleme primi verilmemektedir. Ancak fındığa tarım destekleme primi verilmekte bu bir ayrımcılıktır. Bu çifte ayrımcılığa son verilmesini istiyoruz Şanlıurfa’da elektrikler pahalı su yok.  Elektrikler sürekli kesiliyor. Mazot pahalı gübre pahalı “