Tanal hatırlattı! Urfa vekili Bozdağ "Ben onları lağım çukuruna attım"

TAKİP ET

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, meclis kürsüsünde Urfa Vekili Bekir Bozdağ'ın Fetullah Gülen hakkında söylediklerini hatırlatması üzerine Bozdağ, 'Daha öncesinde söyledim ben onları çöpe attım. Oradan çıkarıp getiriyorlar. Ben bugün bir kez daha söylüyorum, onları lağım çukuruna attım' diyerek tepki gösterdi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, meclis kürsüsünde AK Parti milletvekillerini FETÖ’cü olmakla suçladı. Tanal, meclis kürsüsünde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ dönerek, “FETÖ’cü arıyorsanız bakın budur burada. Bekir bey ne diyordu burada, o bir muhteremdir. Hepiniz Bekir Bey gibi değil misiniz? diyerek Bozdağ’ın, Fettullah Gülen hakkında söylediği sözleri hatırlattı.

Tanal, açıklamalarından sonra Bekir Bozdağ, kendisi hakkında söylenen sözlere yanıt verdi.

Urfa Vekili Bozdağ, daha önce söylediği sözlerin, her tartışmada hatırlatılmasının saygısızlık olduğunu söyledi. Bozdağ, “Daha öncesinde söyledim ben onları çöpe attım. Oradan çıkarıp getiriyorlar. Ben bugün bir kez daha söylüyorum, onları lağıma attım. Oraya elinize soktukça sizin de eliniz ve ağzınızla kirlenir. Lütfen bunu yapmayın! Ben FETÖ ile mücadele eden adamım” ifadelerini kullandı.

Bekir Bozdağ’a AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahim Dusak ve AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, sosyal medya hesapları üzerinden destek verdi.

“FETÖ İLE MÜCADELE EDEN ADAMIM”

Urfa Vekili Bozdağ, Tanal’ın açıklamasına şu şekilde yanıt verdi:

 “Değerli milletvekilleri meclis başkanı divanı olarak iç tüzük gereği yaşanan tartışmalara müdahil olmamız doğru değil ama şansımıza yönelik ithamlar karşısında açıklamayı yapma yetkimiz bulunuyor. Bize yapılan iftiraların bir kez daha buradan reddediyorum her sıkışıldığında Bekir Bozdağ konusu geldiğinde buraya getirilip burada söylediğim sözler atılıyor. Daha öncesinde söyledim ben onları çöpe attım. Oradan çıkarıp getiriyorlar. Ben bugün bir kez daha söylüyorum, onları lağıma attım. Oraya elinize soktukça sizin de eliniz ve ağzınızla kirlenir. Lütfen bunu yapmayın ben FETÖ ile mücadele eden adamım.

“FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR, FETHULLAH GÜLEN'DE TERÖRİST BAŞIDIR”

 Bu terör örgütünün devletten ayıklanması ve temizlenmesi için gövdemizi ortaya koyduk ve bu mücadeleye Türkiye şahittir herkes şahittir. Ama sürekli bizim lağıma ve defalarca reddettiğimiz sözlerin her defasında gündeme getirilmesi çok büyük bir saygısızlıktır, bunu ifade etmek isterim. Yeri geldiği zaman 10 sene önce söylenen lafı şimdi niye getiriyorsunuz deniliyor. Yahu 2011'de söylenmiş bir lafı dün söylenmiş gibi defalarca temcit pilavı gibi buraya getirmenin ne alemi var? O zaman söylediğim lafı ben söylüyorum, çöplüğe attım daha ilerisini söylüyorum lağım çukuruna attım. FETÖ terör örgütüdür. Fethullah Gülen'de terörist başıdır. Benim söylediğim budur ve buna inanarak mücadele mücadelesini verdim. Herkes buna şahittir. FETÖ ile mücadele eden insanları böyle itibarsızlaştırmak kimseye bir şey kazandırmaz.”

Bekir Bozdağ ne demişti?

"Fethullah Gülen bu ülkenin yetiştirmiş olduğu değerli bir kıymettir, bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şeyi de açık. Devletin denetimi, gözetimi altında her şey açık” ifadelerini de kullanmıştı.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal Urfa Vekili Bekir Bozda