Tanal: Şanlıurfa Afet bölgesi ilan edilmeli

TAKİP ET

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'da geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinden ders alınmadığını belirterek sert ifadelerle eleştirilerde bulundu.

Tanal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve diğer yetkili kurumların gerekli tedbirleri almadığını ve düzenlemeleri hayata geçirmediğini savunarak, bu durumun sonucunda bugün yine sağanak yağışın kenti felç ettiğini ifade etti. Ayrıca, geçen yıl yaşanan sel felaketinde can kaybının yaşandığı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin tekrar su altında kaldığını belirtti.

Karakoyun Deresi'nden akan suyun yüksekliğinin 1 metreyi bulduğunu ve geçen yılki selin hasarının onarılmadığını dile getiren Tanal, Şanlıurfa'nın büyük bir felaketten kıl payı kurtulduğunu söyledi.

Ayrıca, geçtiğimiz günlerde dere yataklarının temizlenmediğini tespit ettiğini ve yıllardır yapmış olduğu uyarıların ciddiye alınmadığını belirten Tanal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün uyarılarına dikkate almadığını iddia etti.

Tanal, yaşanan tahribatın büyük olduğunu ve yaraların sarılması ve zararların karşılanması için Şanlıurfa'nın afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuda gerekli girişimlerde bulunduğunu ifade etti. Son olarak, Şanlıurfalıların sahipsiz olmadığını belirterek, dikkat çekti.

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri